Арсенал ще се препъне срещу Нюкасъл


Н. Гавазов

Арсенал ще се препъне срещу Нюкасъл

Нюкасъл - Арсенал

Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл

Дата: 16.05.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Дарън Ингланд

Нюкасъл ще приеме Арсенал в мач от 37-я кръг на Висшата лига на Англия. Тази среща е без значение за "свраките" по отношение на класирането, тъй като отборът изпълни най-важната си задача - запазване на мястото в елита. По съвсем различен начин стоят нещата за "артилеристите", които се борят за попадане в Шампионска лига. Сега е моментът за хората на Микел Артета да покажат характер, но в същото време те ще имат срещу себе си тим, който ще се опита да завърши позитивно сезона и да зарадва многобройните си фенове с добра игра.

"Сейнт Джеймсис Парк" се очертава да бъде едно горещо място в понеделник вечер, където ще видим много страст, а може би и драма.

Нюкасъл записа четири победи през април и на практика си осигури билет за следващия сезон в елита, след като събра 43 точки - с три повече от психологическата граница за запазване на мястото. Последваха две загуби, които мнозина ще преценят като отпускане на педала на газта, но нека подчертаем, че пораженията са срещу кандидатите за титлата Ливърпул и Манчестър Сити, така че нямаме никакво основание да обвиняваме хората на Еди Хау в безотговорно отношение, още повече, че "свраките" дадоха битка на "червените" и до последно караха съперника си да трепери.

Арсенал също имаше отличен период от четири победи, като в този период бяха победени Уесъ Хем, Челси и Манчестър Юнайтед. Така "артилеристите" се превърнаха във фаворити за място в топ 4, но последва тежка загуба от Тотнъм в средата на миналата седмица, което изведнъж промени картината. В момента Арсенал е пети, на две точки от четвъртия Тотнъм. Това означава, че ако тази вечер хората на Микел Артета не успят да победят своя съперник, то в последния кръг не всичко ще зависи от тях.

Шелви и Уилок са контузени от домакините, а Кларк, Хейдън и Люис нямат право да играят срещу Арсенал. Гостите не могат да разчитат на контузените Партей, Тиърни и наказания Холдинг.

- Последната среща завърши с победа 2:0 за Арсенал,

- Арсенал е в серия от три победи.

- В 2 от последните 4 сблъсъка тук паднаха голове и от двата отбора.

Няма никакво съмнение, че Нюкасъл няма да се предаде  и ще се бие за своята чест. Допълнителен импулс ще бъде подкрепата от трибуните, а в помощ на домакините е фактът, че те няма какво да губят. Всичко това означава, че гостите са изправени пред огромно предизвикателство. Трудно е да предвидим как ще завърши всичко, но можем да очакваме голове от двете страни и битка по всички части на терена.

Прогноза: Нюкасъл - Арсенал 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Соареш
Томиасу
Уайт
Таварес
Елнени
Джака
Сака
Едегор
Роув
Нкетиа
Сейнт- Максимин
Уилсън
Алмирон
Жоелинтън
Гимараеш
Лонгстаф
Таргет
Бърн
Шьор
Трипиър
   
Дубравка
 
Нюкасъл (Еди Хау)

Обоснована прогноза: Нюкасъл - Арсенал 1:1

  Сподели
907