Челси ще предаде втора купа на Ливърпул


И. Ангелов

Челси ще предаде втора купа на Ливърпул

Челси - Ливърпул
Стадион: Уембли
Дата: 14.05.2022 г.
Час: 18:45 ч.

Челси прекрати поредицата си от три мача без победа когато се разправи със затруднения Лийдс с 3:0 в сряда. Победата дойде с голяма цена след като Матео Ковачич се контузи.

Ливърпул ще търси да постигне дубъл от локални купи след като по-рано през кампанията вече взе Купата на лигата, отново срещу Челси и след дузпи. Тимът няма загуба извън дома от декември и ще приветства тази среща на неутралния "Уембли".

В състава на "сините" има повече проблеми преди старта на срещата, като се очаква Ковачич да пропусне мача с травмата в глезена, която получи през седмицата. Под въпрос е и Нголо Канте, докато Бен Чилуел и Калъм Хъдсън-Одой липсват с дълготрайни контузии. Ромелу Лукаку вкара в поредни срещи за да покаже добра форма и да постави мениджъра Томас Тухел пред дилема когато избира атаката си.

При Ливърпул само Фабиньо липсва с проблем в бедрото, който също получи през седмицата. В последната победа над Астън Вила Мохамед Салах и Тиаго получиха почивка и ще играят отпочинали, като Анди Робертсън дори не получи повикване за да бъде резерва, за да се възстанови напълно от поредицата тежки срещи на тима и да е готов за финала.

Челси спечели 14 от последните 17 срещи във ФА Къп. Последните 3 срещи между тези два тима бяха равенства.

Юрген Клоп така и не успява до момента да победи Томас Тухел в редовно време в последните 5 срещи между тях, но "червените" са фаворити поради редицата проблеми на "сините" извън терените и в играта напоследък.

Прогноза: Челси - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Матип
Дайк
Арнолд
Робертсън
Кейта
Хендерсън
Тиаго
Салах
Мане
Диаз
Пулисич
Лукаку
Маунт
Алонсо
Жоржиньо
Чийк
Джеймс
Рудигер
Силва
Азпиликуета
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Ливърпул 1:2

  Сподели
1064