Анонс на 37-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 37-ми кръг от Висшата лига

Тотнъм - Бърнли
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 14:00 ч.

Тотнъм надви Арсенал и застана на точка от топ 4 и лондонския съперник 2 мача преди края. Тотнъм може да застане на четвъртото място ако вземе точка тук преди в понеделник Арсенал да играе срещу Нюкасъл

Последния уикенд Майк Джаксън за първи път загуби начело на Бърнли след 3:1 от Астън Вила. Въпреки че направи 3 победи в последните 4 кръга, тимът е в безопасност само заради по-добрата си голова разлика от Лийдс. 

Бърнли не успя да вкара гол в последните 2 визити срещу Тотнъм, в които и допусна 9. Тотнъм има 8 победи в 9 домакинства срещу Бърнли. В 11 от последните 13 кръга у дома Тотнъм вкара по най-малко 2 гола.

В двата тима има някои големи липсващи като Дохърти, Регилон, Танганга и Скип при домакините, и Мий, Родригез, Видра, Гудмундсон и Уестууд при гостите.

Прогноза: Тотнъм - Бърнли 2:1

 

Лийдс Юнайтед - Брайтън
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 16:00 ч.

След три поредни загуби Лийдс се оказа в опасната зона макар да е равен по точки със спасяващия се към момента Бърнли. Тимът има изключително много проблеми в състава в момента с наказани и контузени играчи.

Брайтън спечели 4 от последните си 6 мача въпреки поражението от Манчестър Юнайтед с 4:0. Този отбор спечели и 3 пъти в последните си 4 гостувания, като победите бяха над Арсенал, Тотнъм и Уулвс.

В лагера на домакините след поредни мачове с изгонени играчи наказани са Дан Джеймс и Люк Ейлинг. Контузени са още Бамфорд, Далас, Робертс, Форшоу и Съмървил, и под въпрос са Рафиня и Харисън.

Брайтън не допусна гол от Лийдс в 5 от последните 6 срещи между отборите. С 3 загуби поред и допуснати по най-малко 2 гола в тях домакините не могат да са фаворити в случая.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Брайтън 0:2

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Норич Сити
Стадион: Молиню
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Уулвс загуби 4 пъти в последните 5 кръга и последно с 5:1 у дома от Ман Сити. В последните 3 кръга те допуснаха 10 пъти и края на сезона изглежда не достатъчно добър за амбициите на тима с европейските места.

Норич вече изпадна и изчаква края на сезона. Тимът на Дийн Смит загуби пет поред и не вкара в последните 4. В тима има и проблеми с контузени, които го поставят в лоша позиция.

Норич загуби 11 от последните 13 кръга и в тези 11 допусна по най-малко 2 гола. Уулвс също допусна по най-малко 2 пъти в 3 поредни кръга, като няма успех в 5 поред.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Норич Сити 2:1

 

Уотфорд - Лестър Сити
Стадион: Викъридж Роуд
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Уотфорд направи 0:0 с надъхания Евертън последно и това прекрати серията от 6 загуби. Това бе първа суха мрежа от февруари и онова 0:0 с Манчестър Юнайтед.

Лестър надви Норич с 3:0 и така подобри увереността след 7 мача поред без победа насред всички състезания. "Лисиците" намалиха доста оборотите към края на кампанията, но позитивни новини са завръщането на Джейми Варди и Джеймс Мадисън сред титулярите и головете.

Уотфорд няма победа в 12 мача у дома в лигата. Лестър не успя да спечели 11 от последните 12 на гости във Висшата лига. Изненадващо Лестър няма успех в 4 поредни гостувания на "Викъридж Роуд", като последната победа тук бе през 2016 г.

Прогноза: Уотфорд - Лестър Сити 1:2

 

Астън Вила - Кристъл Палас
Стадион: Вила Парк
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Астън Вила очаквано отстъпи на претендента за титлата Ливърпул с 2:1 през седмицата и така прекрати поредицата от три мача без загуба.

Кристъл Палас няма загуба в три кръга след последното 1:0 над Саутхемптън. Тези два отбора се намират в средата на таблицата с една точка дистанция в полза на Палас, който все пак ще иска да съхрани позицията си. 

Астън Вила не допусна гол от Палас в последните 4 срещи между отборите, като вкара по най-малко 2 на съперника. У дома "виланите" победиха Палас 3 пъти поред, поради което те са фаворити. 

Прогноза: Астън Вила - Кристъл Палас 1:0

 

Евертън - Брентфорд
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 15.05.2022 г.
Час: 18:30 ч.

Евертън направи само 0:0 срещу изпадналия Уотфорд през седмицата, като така остана само 2 точки над опасната зона.

Брентфорд се върна от загубата от Манчестър Юнайтед с 3:0 с победа с 3:0 над Саутхемптън в последния кръг. "Пчеличките" изчакват финала на една позитивна кампания, която може да се нарече успешна за тях.

Евертън претърпя известно развитие след попадането в опасност, като набра инерция и сега няма загуба в последните 4 домакинства. В нито едно от последните 5 пред своя публика обаче тимът на Лампард не вкара повече от 1 гол.

Прогноза: Евертън - Брентфорд 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
703