Тотнъм и Арсенал ще затегнат интригата за 4-то място


Н. Гавазов

 Тотнъм и Арсенал ще затегнат интригата за 4-то място

Тотнъм - Арсенал

Стадион: "Тотнъм", Лондон

Дата: 12.05.2021г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Пол Тиърни

Тотнъм ще посрещне Арсенал в мач от 22-я кръг на Висшата лига на Англия. Тази среща трябваше да се проведе в средата на януари, но поради ангажиментите на "артилеристите" в Купата на Лигата, двубоят бе отложен за днес. И може би така е по-добре, защото едва ли дербито тогава щеше да има този заряд както днес. Разликата между двата тима е 4 точки, а програмата на "шпорите" до края е по-добра от тази на градския съперник. Което означава, че успех на Тотнъм днес неимоверно ще увеличи шансовете на хората на Антонио Конте в битката за място в топ 4. Със сигурност Арсенал не е съгласен с такъв сценарии, което означава едно - всеки фен не само на английския футбол ще загуби много, ако пропусне тази среща, която по ранг напълно може да си съперничи с битката между Манчестър Сити и Ливърпул през пролетта.

Тотнъм, който е пети в класирането,  има 62 точки от 35 мача до момента и влиза в двубоя само с една победа от последните си четири срещи във Висшата лига, макар че преди това "шпорите" имаха четири поредни успеха. Обезпокоителното е, че хората на Конте вече загубиха пет лондонски дербита, а повече са се проваляли през 2004/05 (7) и 2003/04 (6). Позитивният момент е, че в миналия кръг лондончани направиха 1:1 на гости на Ливърпул. Да, играчите на Тотнъм се бранеха през по-голяма част от времето, но издържаха на атомното нападение на съперника и измъкнаха точката.

Арсенал заема четвъртото място, с 66 точки от 35 мача. Това означава, че успех днес ще осигури на колектива на Микел Артета билет за Шампионска лига. А феновете на "артилеристите" имат всички основания да мислят позитивно в тази посока, защото любимците им постигнаха четири поредни победи, като три от успехите бяха на гости на Челси и Уест Хем, както и срещу Манчестър Юнайтед. Единственото безпокойство е, че лондончани пропуснаха във всеки един от тези двубои, включително и срещу Лийдс в миналия кръг.

Дохърти, Регилон, Танганга и Скип от Тотнъм са аут заради травми. Партей и Тиърни са контузени от гостите. Букайо Сака е изправен пред късен фитнес тест, същото важи и за Бенджамин Уайт, така че в центъра на отбраната на "артилеристите" ще видим Роб Холдинг.

- Последната среща между тези отбори завърши с победа 3:1 за Арсенал.

- В четири от последните шест сблъсъка паднаха три и повече гола.

- Домакините отбелязаха два и повече гола в последните две дербита тук.

- Последният мач тук завърши с победа 2:0 за домакините.

Няма думи, с които да опишем какво се очаква от това дерби. То няма да има нищо общо с предишните исторически сблъсъци между тези два славни отбора, защото на карта е заложен билетът за Шампионска лига. "Шпорите" спечелиха 4 от последните си пет домакинства и са уверени в силите си, но "артилеристите" взеха пет от последните си седем гостувания.

Очакваме равностоен двубой, с голове в двете врати, а победител ще е този, който по-малко сгреши в защита. С оглед на евентуалните корекции в центъра на защитата на гостите и факта, че Арсенал пропусна във всеки един от последните си четири мача, предположенията са, че "шпорите" ще вкарат гол в повече от съперника си.

А така интригата за 4-то място ще се нажежи до краен предел.

Прогноза: Тотнъм - Арсенал 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Соареш
Холдинг
Магаляес
Томиасу
Елнени
Джака
Сака
Едегор
Мартинели
Нкетиа
Сон
Кейн
Кулушевски
Сесеньон
Хойберг
Бентанкур
Емерсон
Дейвис
Дайър
Ромеро
   
Лорис
 
Тотнъм (Антонио Конте)

Обоснована прогноза: Тотнъм - Арсенал 2:1

  Сподели
528