Вила и Джерард няма да спрат Ливърпул


Н. Гавазов

Вила и Джерард няма да спрат Ливърпул

Астън Вила - Ливърпул

Стадион: "Вила Парк", Бирмингам

Дата: 10.05.2022 г.

Час: 22:00

Съдия: Джонатан Мос

Атън Вила ще посрещне Ливърпул в мач от 33-я кръг на Висшата лига на Англия. Пикантното тук е, че мениджър на бирмингамци е легендата на мърсисайдци Стивън Джерард, който не по-малко от своя колега Юрген Клоп желае титла за "червените". От друга страна Джерард има какво да доказва на треньорското поприще, защото неговият тим има качество и капацитет да бъде по-нагоре в таблицата за класиране.

Вила се намира на 11-то място в таблицата за класиране, с 43 точки от 34 мача и на пункт от десетия Кристъл Палас, което означава, че "лъвовете" имат реални шансове да завършат в първата половина на класирането. Надежда за това дават и последните резултати на бирмингамци - след четирите поредни загуби (от Уест Хем, Арсенал,Уулвс и Тотнъм), Вила направи равен на гости на Лестър и победи Норич и Бърнли.

Ливърпул се препъна в последната си среща, след като направи 1:1 като домакин на Тотнъм. След двубоя Клоп обвини съперника за защитния му футбол, но така или иначе шансовете на "червените" в борбата за титлата намаляха - лидерът Манчестър Сити е на три пункта, а това означава, че Клоп и хората изцяло му ще се надяват на една или две грешни стъпки на конкурента в оставащите три двубоя.

Леон Бейли и Кортни Хаус ще пропуснат тази среща, но дуото има шанс да се завърне за края на кампанията. Джейкъб Рамзи ще премине последните тестове преди двубоя, но така или иначе халфът ще започне от пейката. Интересно ще бъде да видим дали Филипе Коутиньо ще бъде титуляр. Бразилецът замени Емилиано Буендия в събота и шансовете да попадне в стартовия състав са големи.

Единственият проблем на гостите е Роберто Фирмино. Нападателят напълно се възстанови от травмата, попадна в заявката за срещата и вероятно ще вземе участие в нея, макар и като резерва.

Излишно е да казваме, че Ливърпул няма да се откаже от борбата за титлата, докато има математическа възможност за това. Също така е банално да твърдим, че класата на гостите е по-голяма от тази на днешния им съперник. Мърсисайдци са тимът с най-много голове в Лигата през този сезон и колектив, който се бори за четири трофея. Очаква се гостите да контролират събитията от първите минути и да се опитат да решат въпроса с трите точки още през първото полувреме.

Прогноза: Астън Вила - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Матип
Ван Дайк
Робертсън
Кейта
Фабиньо
Тиаго
Салах
Мане
Жота
Уоткинс
Уингс
Коутиньо
Луис
Чембърс
Макгийн
Дин
Мингс
Конса
Каш
   
Мартинес
 
Астън Вила (Стивън Джерард)

Обоснована прогноза: Астън Вила - Ливърпул 0:2

  Сподели
682