Челси ще остави Лийдс в опасната зона


И. Ангелов

Челси ще остави Лийдс в опасната зона

Лийдс Юнайтед - Челси
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 11.05.2022 г.
Час: 21:30 ч.

Лийдс загуби с 2:1 от Арсенал в неделя и заедно с новата победа на Евертън на гости в Лестър, тимът на "белите" попадна в най-високото място на зоната на изпадащите на точка зад "карамелите" и наравно с Бърнли, но с далеч по-лоша голова разлика. Домакините нямат победа в три кръга и толкова малко преди края те се нуждаят отчаяно от точки.

Челси водеше убедително срещу Уулвс и допусна равен 2:2 в събота, което означава само 1 постигната победа в последните 5, което и доближи тима от сигурното трето място близо до четвъртото. Арсенал изостава само с точка в този момент.

В двата състава има някои проблеми, като при домакините те са повече. Ключовият Бамфорд продължава да липсва в нападение, като контузени са още Далас, Робертс, Форшоу и Съмървил. Люк Ейлинг си изкара директен червен картон в последния мач и пропуска.

Бен Чилуел остава аут за гостите заедно с Хъдсън-Одой. Под въпрос са Канте, Жоржиньо и Алонсо, който по някои данни се е скарал с Томас Тухел на почивката срещу Уулвс и изглежда ще търси трансфер извън тима през лятото.

Челси не загуби в 7 поредни срещи с Лийдс. Томас Тухел има да мисли за финалът на ФА Къп в събота срещу Ливърпул, във връзка с което трябва да избере дали да заложи на силен състав и да търси повдигане на духа и формата, или да даде почивка на някои имена, за да са свежи когато златото е заложено на карта.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Челси 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Кристенсен
Рудигер
Сар
Азпиликуета
Ковачич
Лофтъс-Чийк
Саул
Маунт
Лукаку
Вернер
Джеймс
Харисън
Родриго
Рафиня
Филипс
Клих
Фирпо
Шакълтън
Купър
Йоренте
   
Меслие
 
Лийдс (Джеси Марш)

Обоснована прогноза: Лийдс - Челси 1:2

  Сподели
561