Арсенал ще се укрепи на третото място


Н. Гавазов

Арсенал ще се укрепи на третото място

Арсенал - Лийдс
Стадион: "Емирейтс". Лондон
Дата: 08.05.2022 г.
Час: 16:00 ч.
Съдия: Крис Каванах

Арсенал ще посрещне Лийдс в мач от 36-я кръг на Висшата лига на Англия. "Артилеристите" са фаворити да завършат сезона в топ 4. Хората на Микел Артета са четвърти, с 63 точки в своя актив, а единственият отбор, който може да ги измести - Тотнъм - има точка по-малко. Тази разлика обаче може да нарасне днес, ако Арсенал победи своя съперник. "Пауните" от своя страна ще се борят на живот и смърт за нещо в двубоя, защото са в борбата за оцеляването си и главен претендент да поемат към по-долната дивизия. "Белите" са на две точки от опасната зона, но и с мач по-малко от своя конкурент Евертън, който е 18-ти.

Днешната среща на "Емирейтс" ще е с ранг на финал и за двата отбора.

Арсенал продължава да изненадва с представянето си. Лондончани имаха ужасен април, през който претърпяха поражения от непретенциозните Кристъл Палас, Брайтън и Саутхемптън. По всичко изглеждаше, че "артилеристите" губят шансове за място в топ 4 и точно тогава дойдоха победите над Челси, Манчестър Юнайтед и Уест Хем.

Лийдс също имаше своя лош период, когато записа седем загуби и едно равенство в осем мача през зимата. Победата над Норич в средата на март поставиха началото на добър сегмент от три победи и три равенства в шест срещи, което помогна на "белите" да не потънат съвсем. В миналия кръг обаче хората на Джеси Марш катастрофираха за 0:4 срещу Манчестър Сити, с което бе сложен край на добрата серия.

Парти и Тиърни са аут заради контузии, а Уайт е готов за двубоя, но едва ли ще започне тази среща и вероятно ще бъде запазен за дербито с Тотнъм. Гостите са без контузените Съмървил, Бамфорд, Робъртс, Далас, Купър и Форшав.

Фаворит в двубоя е Арсенал. Лийдс има възможност да даде битка и вероятно ще направи това, но класата на домакините е по-голяма и това ни дава основание да предположим победа за лондончани.

Прогноза: Арсенал - Лийдс 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лийдс (Джеси Марш)
 
Меслие
   
Айлинг
Йоренте
Стружик
Фирпо
Клих
Филипс
Рафиня
Родриго
Харисън
Джеймс
Никета
Мартинели
Едегор
Сака
Джака
Елнени
Таварес
Магаляес
Холдинг
Томиасу
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Лийдс 2:0

  Сподели
800