Ливърпул няма да сгреши срещу Тотнъм


Н. Гавазов

Ливърпул няма да сгреши срещу Тотнъм

Ливърпул - Тотнъм
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул 
Дата: 07.05.2022 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Майкъл Оливър

Ливърпул посреща Тотнъм в мач от 36-я кръг на Висшата лига на Англия. Това е един от петте мача, които могат да пратят мърсисайдци в историята. Хората на Юрген Клоп се класираха за финала в Шампионска лига и също така си осигуриха билет за решаващия двубой в най-стария футболен турнир на планетата. И след като вече спечелиха Купата на Лигата, сега за "червените" остава да изпреварят Манчестър Сити в борбата за титлата във Висшата лига на Англия.

Към момента Ливърпул се намира на второ място в таблицата за класиране на Премиършип, на една точка от "гражданите". В миналия кръг мърсисайдци постигнаха победа с 1:0 на гости на Нюкасъл, а в средата на седмицата се наложиха с 3:2 над Виляреал в реванш от полуфиналите в главния европейски клубен турнир. Трябва да кажем, че англичаните губеха с 2:0 на полувремето, но след почивката показаха привичния си мощен футбол и размазаха испанците. Може би е добре, че се случи тази история, защото сега Клоп е убеден, че хората му ще бъдат максимално концентрирани в оставащите срещи до края на кампанията.

Тотнъм е пети, на две точки от четвъртия Арсенал, което означава, че всеки един двубой за хората на Антонио Конте ще е с ранг на финал в борбата им за място в зоната на Шампионска лига. В миналия кръг "шпорите" без особено напрежение се справиха с Лестър (3:1), като Кейн откри резултата, а Сон се отчете с дубъл. Това бе петата победа на лондончани в последните им седем сблъсъка, като в този период са и равенството срещу Брентфорд и сензационната загуба от Брайтън.

Фирмино е под въпрос, но бразилецът едва ли ще започне в стартовия състав, дори и да получи зелена светлина от докторите. Гостите са без контузените Дохърти, Регилон, Скип и Танганга.

- Ливърпул отбеляза два и повече гола в 20 от предишните си 24 домакинства

- Ливърпул спечели последните си 12 домакинства с общ резултат 35:2

- В четири от последните пет срещи между тези отбора бяха вкарани три и повече гола.

Очаква ни много интересен двубой, в който 22-та ще дадат всичко от себе си. Предполага се, че домакините ще са по-активната страна, докато гостите ще се бранят и ще разчитат на контраатаки. Вероятността да видим няколко гола не бива да се изключва, но нашите предположения са, че няма да се стигне до голова фиеста заради по-внимателната игра на "шпорите".

Формата на Ливърпул, подкрепата от трибуните и импулсът от класирането за финала в Шампионска лига правят "червените" фаворит за спечелване на двубоя.

Прогноза: Ливърпул - Тотнъм 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Тотнъм (Антонио Конте)
 
Лорис
   
Ромеро
Дайър
Дейвис
Емерсон
Бентанкур
Хойберг
Сесеньон
Кулушевски
Кейн
Сон
Диас
Мане
Салах
Тиаго
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Ван Дайк
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Тотнъм 2:0

  Сподели
759