Арсенал ще загуби точки срещу Уест Хем


Н. Гавазов

  Арсенал ще загуби точки срещу Уест Хем

Уест Хем – Арсенал

Стадион: "Лондон", Лондон

Дата: 01.05.2022 г.

Час: 14:30 ч.

Съдия: Майк Дийн

Уест Хем ще приеме Арсенал в мач от 35-я кръг на Висшата лига на Англия. И двата отбора имат нужда от точки, преследвайки своите цели, така че имаме пълни основания да очакваме истинско лондонско дерби, напълно в духа на английския футбол.

Уест Хем се намира на седмо място в таблицата за класиране, което дава право на участие в европейските клубни турнири. "Чуковете" обаче не може да са спокойни тъй като осмият Уулвърхемптън е само на три точки. Притеснителното за колектива на Дейвид Мойс е, че е без победа в три поредни мача, като в последния кръг претърпя поражение с 1:0 на готи на Челси. Освен това Уест Хем претърпя домакинско поражение с 2:1 от Айнтрахт в Лига Европа, което е удар по амбициите на тима за място в полуфиналите на турнира.

Арсенал е четвърти, на две точки пред петия Тотнъм и всичко е в ръцете на "артилеристите". Ако лондончани спечелят всичките си двубои до края, те ще завършат сезона в зоната на Шампионска лига. А вероятността за това не е малка след последните резултати на Арсенал. Хората на Микел Артета имаха кошмарна първа половина на април, когато допуснаха три загуби. "Артилеристите" обаче се поправиха, побеждавайки не кой да е, а Челси и Манчестър Юнайтед.

Домакините са без Диоп и Огбоня, които са в лазарета, а Крейг Доусън е наказан. Томас Партей и Кийрън Тиърни са контузени от Арсенал.

-         Артилеристите регистрираха победа с 2:0 у дома предишния мач.

-         Те спечелиха четири от последните пет сблъсъка.

-         Те отбелязаха два или повече гола в шест от последните осем срещи.

-         През последните 16 години домакините са спечелили само веднъж на този стадион.

Статистиката и формата показват предимство на гостите преди мача. Арсенал обаче е нарицателен с непостоянството си и е напълно възможно да се препъне – поне историята показва това. Съветът ни е за "двойка" в срещата, но и да имаме едно наум.

Прогноза: Уест Хем – Арсенал 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Томиасу
Уайт
Мегалянес
Таварес
Елнени
Джака
Едегор
Сака
Нкетия
Роув
Форналс
Бенрахма
Ярмоленко
Масуаку
Нобъл
Сучек
Куфал
Кросуел
Зума
Джонсън
   
Фабиански
 
Уест Хем (Дейвид Мойс)

Обоснована прогноза: Уест Хем - Арсенал 1:1

  Сподели
531