Ливърпул няма да сгреши срещу Нюкасъл


Н. Гавазов

Ливърпул няма да сгреши срещу Нюкасъл

Нюкасъл - Ливърпул
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк"
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 14:30 ч.
Съдия: Андре Маринър

Нюкасъл ще бъде домакин на Ливърпул в мач от 35-я кръг на Висшата лига. Срещата е изключително интересна от гледна точка на борбата за титлата, а и всеки двубой на "червените" до края кампанията им в Премиършип ще е със статут на финал. Интригата се задълбочава от това, че домакините значително подобриха формата си и за няколко месеца се превърнаха от застрашен от изпадане тим в боеспособен колектив. "Свраките" катастрофираха срещу Тотнъм в началото на април, но след това записаха четири последователни победи, което ги изстреля на деветата позиция в таблицата за класиране, с 43 точки от 34 мача. Да, десетият Лестър е само на точка и има два двубоя в запас, но трансформацията на колектива на Еди Хау е факт и това трябва да безпокои всеки един съперник, включително и отбор като Ливърпул.

Мърсисайдци провеждат изключителен сезон. Те са в битка за спечелване на четири трофея и ако това се случи, този отбор на "червените" ще влезе в историята не само на Англия, но и на Европа. Хората на Юрген Клоп също са в серия от четири поредни победи във всички турнири. Най-напред Ливърпул се справи с Манчестър Сити в полуфинала за Купата на Англия, след това мърсисайдци спечелиха две дербита – срещу Манчестър Сити и Евертън, а в средата на тази седмица Виляреал трябваше да изпита върху гърба си силата на червеното торнадо. Така Ливърпул направи важна крачка към финала на Шампионска лига, а що се отнася до Висшата лига, разликата от лидера Манчестър Сити е само една точка.

Домакините са без Уилсън, Трипиър и Фрейзър, които са контузени. Гостите не  могат да разчитат на Фирмино, който се намира в лазарета.

-         Последната среща завърши с победа с 3:1 за шесткратните европейски шампиони.

-         Те записаха победи в шест от последните осем сблъсъка.

-         Изминаха седем години, откакто домакините спечелиха на това място.

-         Гостите са отбелязали три или повече гола в два от предишните три мача на този терен.

-         "Червените" отбелязаха най-много голове в Лигата - 85.

-         17 от 20-те отбора в лигата все още не са достигнали границата от 60 отбелязани гола.

-         Междувременно Нюкасъл е единственият отбор, спечелил последните четири мача в лигата.

-         Те са непобедени у дома в мачовете на лигата през 2022 г.

Няма съмнение, че ранният следобед на "Сейнт Джеймсис Парк" ще е много горещ заради добрата форма на домакините, амбициите и класата на гостите и трибуните, които ще подкрепят своите. Въпреки всичко, Ливърпул остава фаворит заради качеството на състава си – в отбора на Юрген Клоп всеки футболист е от световна величина, а това прави труден живота на всеки съперник. Очакваме победа за гостите и над 2.5 гола.

Прогноза: Нюкасъл – Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Александър-Арнолд
Гомес
Матип
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Кейта
Салах
Мане
Жота
Сейнт-Максим
Жоелинтон
Алмирон
Уилък
Шелви
Гимараеш
Таргет
Бърн
Ласкелтс
Крафт
   
Дубравка
 
Нюкасъл (Еди Хау)

Обоснована прогноза: Нюкасъл - Ливърпул 1:2

  Сподели
574