Анонс на 34-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 34-ти кръг от Висшата лига

Саутхемптън - Кристъл Палас
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън бе вдъхновен от Уорд-Прауз за да се върне до 2:2 срещу Брайтън последно на гости, което обаче означава, че тимът на "светците" има само 1 победа насред последните 8 кръга в лигата. 

Кристъл Палас не успя да пречупи Лийдс в понеделник и вече няма успех в 4 поредни кръга. С равенството 0:0 обаче бе прекратена и поредицата от 3 загуби, над която може да се гради тук.

В двата тима почти няма проблеми с контузени играчи. Двата тима са постигнали целта за сезона и битката няма да е усилена от двете страни.

Прогноза: Саутхемптън - Кристъл Палас 1:0

 

Астън Вила - Норич Сити
Стадион: Вила Парк
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 17:00 ч.

След силното начало на Стивън Джерард в клуба, с наближаването на края на сезона формата потъна. Без победа в 5 кръга тимът дори няма и вкаран гол от игра в последните 4. Психологическата граница от 40 точки обаче е още 3 нагоре.

Норич е на 10 пункта под линията за спасение и загуба тук ведно с победи на преките съперници ще гарантира математически изпадането. Тимът има втория най-лош рекорд за сезона като гост и може би вече се готви за живота в Чемпиъншип. Освен това и проблемите с контузени играчи са много.

При домакините проблеми също не липсват, като устремеността на тима бе покосена именно след дълготрайната контузия на Лука Дин. Бертран Траоре, Кортни Хаус и Морган Сансон са другите с проблеми.

Норич няма победа в 26 от последните 28 на гости в лигата. Тимът допусна по най-малко 2 гола в 8 от последните 10 кръга. Вила има 5 победи в последните 6 мача с Норич.

Прогноза: Астън Вила - Норич Сити 1:0

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Брайтън
Стадион: Молиню 
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс загуби 3 пъти в последните 4 кръга след последното поражение 1:0 от Бърнли. На своя "Молиню" тимът спечели 3 от последните 5 и това е позитивно, като и последните 3 визити на Брайтън тук не бяха загубени. 

"Чайките" поведоха с два гола, но не спечелиха в последния кръг срещу Саутхемптън в неделя. Все пак позитивното е, че тимът има само 1 загуба в 4 кръга и тя бе срещу лидера в класирането Ман Сити.

В двата лагера няма много проблеми, макар Невеш и Поденс да са сред ключовите играчи, които липсват при "вълците". 

Уулвс не загуби 9 от последните 10 посрещания на Брайтън. В последните 3 домакинства "вълците" вкараха по най-малко 2 гола и се очаква да се представят добре.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Брайтън 1:0

 

Уотфорд - Бърнли
Стадион: Викъридж Роуд
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Уотфорд е предпоследен в класирането и трябва поне да избегне загубата за да затаи някакви надежди за спасение в елита. Тимът е на 9 точки под линията и 17-тото място именно на Бърнли, при 5 оставащи мача.

Гостите са в добра форма в тази критична фаза на кампанията. Те спечелиха 7 точки от трите срещи под ръководството на Майкъл Джаксън и ще са уверени в резултата срещу този пряк съперник въпреки проблемите си и липсващите Родригез, Уестууд, Мий, Питерс и Гудмундсон.

Уотфорд загуби 10 домакинства поред в лигата, като в последните 6 допусна по най-малко 2 гола. Бърнли не допусна гол в 4 поред от Уотфорд. 

Прогноза: Уотфорд - Бърнли 0:2

 

Тотнъм - Лестър Сити
Стадион: Тотнъм Хорспър Стейдиъм
Дата: 01.05.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Тотнъм изпитва големи затруднения в битката за топ 4, която водеше до скоро. Голям удар по амбициите на тима бяха последните резултати 0:0 с Бренфорд и загубата с 1:0 от Брайтън. Резултатите не са най-лошата новина обаче, а по-скоро фактът, че в тези срещи Тотнъм не отправи точен удар.

Лестър бе задържан до 1:1 от Рома в четвъртък и така тимът няма победа в 4 поредни срещи. "Лисиците" имат и само 1 победа в последните 11 на гости в лигата, като може би умората от играта на два фронта вече дава отражението си в края на кампанията.

Двата тима нямат много липси - Дохърти, Танганга и Скип при домакините и Кастан, Ндиди и Бертран при гостите.

Лестър не спечели в 10 от последните 11 гостувания във Висшата лига, но "лисиците" вкараха по най-малко 2 гола на Тотнъм в последните 3 мача между тези съперници. В случая те нямат много време за подготовка за срещата, докато Конте имаше седмица да работи над проблемите си.

Прогноза: Тотнъм - Лестър Сити 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
598