Ман Сити ще спечели в Лийдс


И. Ангелов

Ман Сити ще спечели в Лийдс

Лийдс Юнайтед - Манчестър Сити
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 30.04.2022 г.
Час: 19:30 ч.

Лийдс направи последно 0:0 с Кристъл Палас във Висшата лига и това означава вече 5 срещи без загуба преди битката с лидера в класирането. Математически тимът на домакините не е спасен, но кампанията завършва добре след един трагичен период по-рано, довел до уволнението на Марсело Биелса.

Манчестър Сити направи изключително зрелище у дома срещу Реал Мадрид в Шампионска лига с победата 4:3, която можеше да е и далеч по-изразителна. Пеп Гуардиола ще мисли и за следващата седмица в Мадрид, поради което може би ще отслаби отбора за този мач. Бонус за него е фактът, че Ливърпул ще играе по-рано и той ще може да прецени доколко задължителни са трите точки, които да запазят лидерската позиция.

Откъм състави, при домакините проблемите продължават с Бамфорд, Форшоу, Робертс и Съмърсвил, докато Шакълтън е под въпрос. Джеси Марш може и да заложи на същия отбор от последния кръг с Палас. 

При Сити под въпрос остава Уокър, който пропусна последната среща, докато Стоунс е контузен и бе заменен в първото полувреме на мача с Реал. 

Манчестър Сити спечели 10 от последните 12 гостувания в лигата. Последната среща с Лийдс завърши с погром 7:0 в лошия период на домакините. Сити не допусна гол в 6 от последните 8 мача на гости в лигата и вкара по най-малко 2 гола в 4 кръга поред. Тимът на гостите отново е голям фаворит, като потенциално отслабване може да даде шанс на домакините.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Манчестър Сити 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Диаш
Лапорте
Кансело
Зинченко
Брюйне
Фернандиньо
Гюндоган
Жезус
Фоден
Грилиш
Джеймс
Харисън
Родриго
Рафиня
Филипс
Клих
Далас
Ейлинг
Купър
Лоренте
   
Меслие
 
Лийдс (Джеси Марш)

Обоснована прогноза: Лийдс - Ман Сити 0:2

  Сподели
542