Анонс на 33-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 33-ти кръг от Висшата лига

Норич Сити - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Норич остана на дъното на Висшата лига след последната загуба от Манчестър Юнайтед с 3:2. При 6 оставащи срещи до края разстоянието до безопасността е 7 точки.

Нюкасъл спечели поредни срещи след последния успех над Лестър с 2:1. Тимът е на 3 точки от горната половина на таблицата и скоро може математически да гарантира спасение.

Норич няма загуба в последните 7 домакинства срещу Нюкасъл, като в последните 3 от тях вкара по най-малко 2 гола на този съперник. Сега обаче ситуацията е различна. Норич не успя да победи в 9 от последните 10 кръга. Нюкасъл няма победа на "Кероу Роуд" от 1994-та и сега шансът за победа е голям.

Прогноза: Норич Сити - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

Лестър Сити - Астън Вила
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Лестър допусна изравнителен гол в добавеното време в последния кръг срещу Евертън за 1:1. Сега "лисиците" се завръщат у дома, където нямат загуба повече от 3 месеца.

Астън Вила нямаше мачове в последните две седмици и почивката вероятно е използвана от мениджъра Стивън Джерард за работа над подобрение на формата от 4 поредни загуби. В тима му само Лука Дин е с контузия, докато проблемите при домакините продължават.

Лестър има 3 поредни победи у дома в лигата. Вила или печели или губи на гости (6П,10З) в 16-те мача извън дома този сезон. С оглед формата фаворит е тимът на домакините.

Прогноза: Лестър Сити - Астън Вила 2:1

 

Брентфорд - Тотнъм
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 23.04.2022 г.
Час: 19:30 ч.

Брентфорд успя да надвие късно Уотфорд с 2:1 и това бе пета победа от последните 6 кръга. "Пчеличките" са много близо до гарантиране на нов сезон в елита.

Тотнъм не показа достатъчно в последната среща с Брайтън и загуби 1:0. Все пак тимът води в състезанието с Арсенал за класиране в топ 4, а формата на Челси може да доведе и до битка с двата тима за трето място.

Тотнъм не допусна гол в последните 4 срещи с Брентфорд, като спечели 3 поред срещу тима. Тотнъм вкара по най-малко 2 гола в 4 поредни гостувания в лигата. Брентфорд изглежда в по-добра форма в момента, но "шпорите" ще търсят място в топ 4 на всяка цена.

Прогноза: Брентфорд - Тотнъм 2:2

 

Бърнли - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Търф Моор
Дата: 24.04.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Бърнли надгради над солидното 1:1 с Уест Хем като победи Саутхемптън с 2:0 в четвъртък. Късното равенство на Евертън означава, че тимът на домакините още е в опасната зона, но спасението е само на точка разстояние.

Уулвс нямаше мачове в последните 2 седмици. Формата на тима не е добра с 3 загуби в последните 4 гостувания, но местата за класиране в Европа все още са постижими. 

Бърнли няма загуба в 6 мача с Уулвс. "Вълците" обаче имаха дълга почивка и време да се подготвят за срещата, поради което са фаворити.

Прогноза: Бърнли - Уулвърхемптън Уондърърс 0:1

 

Брайтън - Саутхемптън
Стадион: АМЕКС
Дата: 24.04.2022 г.
Час: 16:00 ч.

След победите в дербитата с Арсенал и Тотнъм, Брайтън се върна на земята с поражението от Манчестър Сити 3:0. С 40 точки в момента тимът може да играе спокойно до края на кампанията, тъй като ще остане в елита и догодина.

Саутхемптън е само на точка зад съперника след загубата от Бърнли през седмицата. Така "светците" имат само 1 победа от последните 7 кръга. 

Брайтън не вкара гол в последните си 5 домакинства. Саутхемптън спечели 4 поред мача на гости в Брайтън, и ще може да се възползва от липсата на Ив Бисума при домакините. Брайтън няма победа в 7 поред у дома.

Прогноза: Брайтън - Саутхемптън 1:1

 

Кристъл Палас - Лийдс Юнайтед
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 25.04.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Загубата с 1:0 от Нюкасъл означава 3 поредни поражения в лигата за Кристъл Палас. Тези загуби обаче бяха все на гости и сега тимът се връща пред своята публика, където ще се търси поправка на формата.

Джеси Марш трябва да получи доста похвали за бързата промяна в резултатите на Лийдс след назначаването му и уволнението на Марсело Биелса. Гостите нямат загуба в 4 кръга, от които събраха 10 точки. 

Лийдс е отборът във форма, но Бамфорд продължава да липсва в нападението заедно с Шакълтън, Фирпо и Робертс. При домакините отсъстват Олис, Миливойевич и Фъргюсън.

Прогноза: Кристъл Палас - Лийдс Юнайтед 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
603