Ливърпул ще се справи отново на Анфийлд


П. Пенков

Ливърпул ще се справи отново на Анфийлд

Ливърпул - Манчестър Сити
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 11.04.2011
Час: 22:00
Съдия: Марк Холси

В последен двубой от 32-я кръг от английската Висша лига един срещу друг излизат отборите на Ливърпул и Манчестър Сити. Домакините са шести във временното подреждане с 45 инкасирани точки, като досега състава на Кени Далглиш е регистрирал общо 13 победи, 6 равенства и 12 загуби. Мърсисайдци продължават да мечтаят за финиширане на позиция, която да им осигури участие в Шампионската лига през следващия сезон, като в момента червените се намират на 11 точки разлика от Манчестър Сити, който заема четвъртата позиция. След отпадането си от турнира Лига Европа от Спортинг Брага в осминафиналната фаза на турнира, Ливърпул записа успех с 2:0 при гостуването си на Съндърланд. Седмица по-късно мърсисайдци загубиха неочаквано от Уест Бромич, въпреки че първи откриха резулата, но в последствие изтърваха инициативата. След двубоя с Манчестър Сити пред Ливърпул предстои тежко гостуване на един от претендентите за титлата - Арсенал.

Ливърпул няма да може да разчита на капитана си Стивън Джерард, който се очаква да отсъства до края на настоящата кампания, поради контузия в слабините. С травми са още и бранителите Глен Джонсън и Мартин Кели, а Даниел Агер скъсани коленни връзки в срещата с Уест Бромич. Съотборникът им Фабио Аурелио е само на седмица от завръщането си отново в игра, като все още се възстановява от разтежение.

Съперникът им Манчестър Сити заема толкова желаната от феновете на Ливърпул четвърта позиция в класирането. Гражданите загубиха борбата за титлата през този сезон, след като загубиха с 2:0 гостуването си Челси, в края на месец март. Седмица по-късно съставът на Роберто Манчини се реваншира на феновете си с убедителен успех с 5:0 при домакинството си на Съндърланд в среща от 31-я кръг от английската Висша лига.

Бранителят Пабло Сабалета се завръща в състава, след като претърпя катастрофа с личния си автомобил. Гарет Бари, Джеймс Милнър и Един Джеко ще се борят за титулярни позиции, докато Мика Ричардс и Жером Боатенг са аут.

Ливърпул спечели 10 от възможно 12 точки в последните си срещи на "Анфийлд", докато Сити нямат записах успех в пет поредни гостувания.

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

06 март Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)
10 март Брага - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)
17 март Ливърпул - Брага 0:0 (Лига Европа)
20 март Съндърланд - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
02 април Уест Бромич - Ливърпул 2:1 (Висша лига)

Манчестър Сити:

10 март Динамо Киев - Манчестър Сити 2:0 (Лига Европа)
13 март Манчестър Сити - Рединг 1:0 (ФА Къп)
17 март Манчестър Сити - Динамо Киев 1:0 (Лига Европа)
20 март Челси - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
03 април Манчестър Сити - Съндърланд 5:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Манчестър Сити

145 мача
71 победи за Ливърпул
36 равенства
38 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 257:194 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.62
Равен - 3.20
Манчестър Сити - 2.75

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 2.50
Равен - 3.15
Манчестър Сити - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187