Ливърпул пак ще се разправи с Ман Юнайтед


И. Ангелов

Ливърпул пак ще се разправи с Ман Юнайтед

Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Стадион: Анфийлд
Дата: 19.04.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Ливърпул се наложи над отслабения Манчестър Сити в полуфиналната среща от ФА Къп за да застане на финал с Челси и шанс за ново злато в кабинета на Юрген Клоп. Победа в тази ранна среща от Висшата лига пък може да постави тима и на първо място във Висшата лига, с което още веднъж да се постави напрежение над Ман Сити и Пеп Гуардиола.

Последната среща между тези отбори нанесе тежка травма на феновете на Манчестър Юнайтед след като мърсисайдци спечелиха с 5:0. От тогава тимът на Клоп върви все по-добре, а обратното, Юнайтед е все по-колеблив и непостоянен при Ралф Рангник, който чака всеки момент Ерик Тен Хаг да бъде обявен за негов заместник. 

Ливърпул вкара по най-малко 4 гола на Юнайтед в последните две срещи между отборите, поради което реалистично може да се очаква нов пердах за "червените дяволи". Юнайтед позволи на последния в класирането да вкара 2 гола на Де Хеа в последния кръг и само класта на Кристиано Роналдо и неговия хетрик измъкна тима от срам.

Откъм състави, отново домакините са в много по-добро състояние. Само Садио Мане е поставен под въпрос след като кракът му бе положен с лед при напускането на последната среща, но извън него всички са на линия и Клоп ще заложи на най-силното за да постигне максимума и да повдигне духа на феновете допълнително.

При Юнайтед ще липсват Фред, Варан, Кавани, Шоу, МакТоминей и Гринууд, за който имаше слухове, че ще се завърне в тренировките, но това се оказа неистина.

Ливърпул спечели последните си 10 домакинства във Висшата лига. Тимът не допусна пред своята публика в 5 от последните 6. Ливърпул не допусна от Ман Юнайтед в 5 от последните 6 между тези отбори. Традиционно се казва, че в исторически дербита като това формата няма значение, но разликата в представянията на двата отбора в момента е огромна и тежък фаворит са домакините.

Прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Ралф Рангник)
 
Хеа
   
Линдельоф
Магуайър
Далот
Телес
Бруно
Матич
Погба
Еланга
Роналдо
Санчо
Диаз
Жота
Салах
Тиаго
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Арнолд
Дайк
Матип
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:0

  Сподели
755