Арсенал няма да изпусне трите точки срещу Брайтън


Н. Гавазов

Арсенал няма да изпусне трите точки срещу Брайтън

Арсенал - Брайтън

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 09.04.2022г.

Час: 17:00 ч.

Съдия: Дейвид Коут

Арсенал ще бъде домакин на Брайтън в мач от 32-я кръг на Висшата лига на Англия. "Чайките" се оказаха костелив орех за лондончани след завръщането ви в елита, но точно сега за хората на Микел Артета не е най-подходящото време за губене на точки. "Артилеристите" стартираха лошо настоящия сезон, но постепенно подобриха играта си, започнаха да редят победа след победа и в крайна сметка успяха да си върнат статута на един от отборите, борещи се за място в първата четворка. В момента Арсенал е пети, с еднакъв брой точки с четвъртия Тотнъм, но и мач в резерв. Що се отнася до формата на отбора, лондончани изненадващо катастрофираха на гости на Кристъл Палас в миналия кръг, допускайки три гола без да върнат нито един. Но трябва да кажем, че "артилеристите" спечелиха седем от предишните си девет мача, а през последните десет месеца те загубиха тук само от три отбора - Ливърпул, Манчестър Сити и Челси.

Брайтън се намира на 13-та позиция, с 34 точки в своя актив - с десет пункта над опасната зона, което е основание за относително спокойствие. В същото време "чайките" имат само една победа в последните си десет мача. В миналия кръг те не успяха да победят 20-я Норич у дома, а преди това допуснаха шест поредни загуби. Обезпокоителното е, че хората на Греъм Потър имат само два успеха от септември и то срещу отбори от 17-то място надолу. Ако Брайтън продължи с лошите резултати, а тимовете, борещи се за своето оцеляване наберат форма, тогава за "чайките" ще стане много опасно.

Кийрън Тиърни няма да играе заради травма и вероятно ще бъде заместен от Нуно Тавареш. Томас Партей също пропуска срещата, след като бе ударен в мача с Кристъл Палас. Габриел Мартинели, който бе резерва срещу "орлите",  би трябвало да попадне след титулярите. Гостите са без двамата контузени Якуб Модер и Адам Уебстър.

Както казахме, Брайтън е труден съперник за Арсенал през последните години. Двата отбора размениха по три победи, а от 2018 година до декември 2020 г. "артилеристите" нямаха успех в пет поредни срещи с "чайките". Вероятно и днешният мач няма да е лесен за лондончани, но очакванията са, че все пак хората на Артета ще вземат трите точки. Класата е на страната на домакините, трибуните ще подкрепят своите любимци, а и формата на Брайтън е най-лошата след завръщането на тима в елита.

Прогноза: Арсенал - Брайтън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брайтън (Греъм Потър)
 
Санчес
   
Велтман
Дънк
Кукурела
Лампти
Бисума
Марш
Лалана
Тросард
Грос
Маупай
Лаказет
Мартинели
Роув
Сака
Локонга
Едегор
Джака
Магаляес
Уайт
Соареш
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Брайтън 2:0

  Сподели
574