Ман Сити няма да се предаде пред Ливърпул


И. Ангелов

Ман Сити няма да се предаде пред Ливърпул

Манчестър Сити - Ливърпул
Стадион: Етихад
Дата: 10.04.2022г.
Час: 18:30 ч.
Съдия: А.Тейлър

Без съмнение това е срещата, която може да определи изхода на настоящия сезон от Висшата лига. Манчестър Сити показа малко колебание във формата си на върха и преследвачът Ливърпул се възползва по най-добрия начин без никаква грешка до достигане на този решаващ момент, в който 1 точка дели претендентите за короната. През януари Сити изглеждаше недостижим на 12 точки.

Ливърпул показва невероятна форма през 2022-ра година, като от възможните 33 точки тимът взе 31, при единствена спънка пред вездесъщия през януари Челси при 2:2. Това несъмнено е шампионска форма и Юрген Клоп навлиза в двубоя с 4 поредни успеха като гост. Той ще бори тежка статистика, защото на "Етихад" за Ливърпул липсва победа от 2015 г. и онова 4:1.

В двата състава няма нови проблеми в здравословен план, но липсата на Рубен Диаш се оказа изключително тежка за домакините. Той продължава да лекува дълготраен проблем заедно с Коул Палмър, докато и проблемите на Менди със закона продължават.

При Клоп само Фабиньо е под въпрос. Той ще може да разчита на най-силната си постройка в този двубой.

Ливърпул спечели последните 10 кръга във Висшата лига, запазвайки мрежата си суха в последните 5 поред. Ман Сити спечели 8 от последните 9 домакинства в лигата. Сити запази 5 сухи мрежи в последните 7.

Тези два отбора ще се срещнат още веднъж в рамките на седмица след като по Великден те ще мерят сили на "Уембли" във ФА Къп. След като през февруари Ливърпул спечели Купата на лигата, тимът все още има шанс да завърши сезона с 4 трофея.

Нито един от двата тима може да си позволи да загуби тук. Ще ни очаква един от най-вълнуващите двубои за кампанията.

Прогноза: Манчестър Сити - Ливърпул 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Матип
Дайк
Арнолд
Робертсън
Кейта
Фабиньо
Тиаго
Салах
Мане
Диаз
Грилиш
Фоден
Стърлинг
Гюндоган
Родри
Брюйне
Кансело
Уокър
Лапорт
Стоунс
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Ливърпул 2:2

  Сподели
1363