Уигън ще се окаже труден съперник на Челси


П. Пенков

Уигън ще се окаже труден съперник на Челси

Челси - Уигън
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 09.04.2011
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб

Челси приема Уигън на стадион "Стамфорд Бридж", в двубой от съботния ден от 32-я кръг от английската Висша лига. Съставът на Карло Анчелоти е четвърти във временното подреждане с актив от 55 точки и с мач по-малко. Сините са само на точка от третия Манчестър Сити и на четири от втория Арсенал. Преди две седмици Челси постигна победа срещу един от съперниците си за крайното класиране - Манчестър Сити, с 2:0 пред собствена публика на "Стамфорд Бридж". За жалост на феновете, седмица по-късно, лондончани не успяха да си тръгнат с трите точки от "Британия Стейдиъм", като завършиха наравно 1:1 срещу Стоук Сити. Това, като че ли се отрази върху психиката на футболистите, които загубиха срещата си срещу Манчестър Юнайтед от Шампионската лига. Въпреки това, Челси все още тай надежда, тъй като загубата е минимална и реванша на "Олд Трафорд" ще бъде решаващ.

Играчът на Челси - Алекс може да изигра първия си мач от месец ноември насам, след като се възстановяваше от травма в коляното. Завръщането му позволява на мениджъра Карло Анчелоти да разчита на целия си състав в срещата срещу Уигън.

Съставът на Роберто Мартинес е последен в подреждането с 31 инкасирани точки, като досега е регистрирал общо 6 победи, 13 равенства и 12 загуби. След поражението, които тима записа срещу Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити, Уигън се реваншира на феновете си, побеждавайки Бирмингам с 2:1 на собствения си "DW Стейдиъм" пред близо 17 хиляди зрители. Преди седмица съставът на Роберто Мартинес се противопостави и на Тотнъм, завършвайки наравно 1:1 срещу шпорите.

Капитанът на Уигън Гари Коулдуел е на разположение, след като се наложи извънредно да посети зъболекарския кабинет. Шотландският бранител се наложи да възстанови усмивката си, след като при сблъсък с Роман Павлюченко загуби няколко зъба. Новото попълнение Конър Самън ще се бори за титулярно място, след трите му последователно влизания като резерва, докато Мохамед Диаме ще се надява да запази мястото си в средата на терена.

Челси не са победени в последните си пет срещи, докато съперника им Уигън спечели само три от възможно 15 точки при гостуванията си.

Прогноза: Челси - Уигън над 2,5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

07 март Блекпул - Челси 1:3 (Висша лига)
16 март Челси - ФК Копенхаген 0:0 (Шампионска лига)
20 март Челси - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
02 април Стоук Сити - Челси 1:1 (Висша лига)
06 април Челси - Манчестър Юнайтед 0:1 (Шампионска лига)

Уигън:

16 февруари Уигън - Болтън 0:1 (ФА Къп)
26 февруари Уигън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
05 март Манчестър Сити - Уигън 1:0 (Висша лига)
19 март Уигън - Бирмингам 2:1 (Висша лига)
02 април Уигън - Тотнъм 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Уигън

12 мача
10 победи за Челси
1 равенство
1 победа за Уигън
Голова Разлика: 32:8 за Челси


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.20
Равен - 6.00
Уигън - 17.00

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.20
Равен - 6.00
Уигън - 13.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137