Ливърпул ще размаже Уотфорд


Н. Гавазов

Ливърпул ще размаже Уотфорд

Ливърпул - Уотфорд
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 01.04.2021г.
Час: 14:30 ч.
Съдия: Стюарт Отуел

Клубният футбол се завръща през уикенда, а срещата Ливърпул - Уотфорд има честа да открие програмата на 31-я кръг на Висшата лига на Англия.

Домакините заемат второ място в таблицата за класиране, а след неочакваните препъвания на Манчестър Сити, разликата от лидера е само една точка, което върна интригата за титлата. Последният мач на "червените" в турнира бе на гости на Арсенал в средата на март и недоброжелателите на мърсисайдци трябваше да признаят, че хората на Юрген Клоп проведоха двубоя хладнокръвно, по шампионски и заслужено се поздравиха с победата. Впрочем това бе девети пореден успех за Ливърпул и десета среща без загуба.  

Уотфорд заема 18-та позиция и има 22 точки от 29 двубоя. Спасителният бряг не е толкова далече - само на три пункта, но конкурентът Евертън е с два мача в запас, което прави задачата по оцеляването много трудна. Надежда за спасение даде успехът с 2:1 на гости на Саутхемптън, като в герой се превърна колумбиецът Хуан Ернандес, който оформи дубъл. Благодарение на това колективът на Рой Ходжсън прекъсна серията от четири мача без победа ( три загуби и равенство).

Трент Александър- Арнолд се завърна към тренировки, но едва ли ще бъде подложен на риск преди срещата с Бенфика през следващата седмица. Други кадрови проблеми няма в състава на домакините, като изключим натрупаната умора при Садио Мане и Мохамед Салах, които играха продължения и дузпи във вторник вечер, както и дългото пътуване от Южна Америка на Луис Диас, Алисон и Фабиньо.

Гостите са без контузения Исмаила Сар.

- Ливърпул е с 13 победи от 14 домакинства срещу Уотфорд.

- През есента Ливърпул помете Уотфорд с 5:0 на собствения му стадион.

- Уотфорд е с три победи в последните си 16 мача.

- Ливърпул допусна 4 гола в последните си 10 срещи.

Ливърпул е фаворит в двубоя, а гостите са изправени пред огромна планина, която трудно ще изкачат. Разликата в класите между двата тима е цяла бездна, така че умората в националите на "червените" едва ли ще се усети. В добавка, "Айнфилд" ще е зад гърба на своите, така че всякакъв резултат освен победа за Ливърпул изглежда от сферата на фантастиката.

Прогноза: Ливърпул - Уотфорд 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уотфорд (Рой Ходжсън)
 
Фостър
   
Фемения
Кабаселе
Самир
Камара
Сисоко
Лоуса
Куцка
Ернандес
Кинг
Денис
Жота
Фирмино
Салах
Тиаго
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Ван Дайк
Матип
Милнър
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Уотфорд 3:0

  Сподели
765