Анонс на 30-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 30-ти кръг от Висшата лига

Брайтън - Норич Сити
Стадион: Фалмър Стейдиъм
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Тези два отбора се намират в най-дългите поредици от загуби за кампанията, като и двете страни имат по 6 поражения поред. Брайтън все още се намира на 11 точки над опасността, но при 9 кръга до края тимът може и да попадне в битка за оцеляване ако формата продължи.

Норич е на 8 точки под линията за спасение и е изиграл 2 мача повече от 17-ят Евертън. За гостите всеки мач до края е от изключително значение и всяка точка е важна.

Брайтън не успя да вкара гол в последните си 4 домакинства в лигата. В последните 6 кръга тимът допусна по най-малко 2 гола във вратата си. Норич също допусна по толкова в същия период. Брайтън не допусна гол от Норич в последните 3 мача между тези отбори и това е позитивна статистика.

Прогноза: Брайтън - Норич Сити 0:0

 

Лийдс Юнайтед - Саутхемптън
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Лийдс спечели два поредни мача преди почивката за националните срещи, като през нея в тима от травми се върнаха Калвин Филипс и Лиам Купър. Домакините ще са в добро настроение след възвръщането на позиции на 7 точки над опасността.

Саутхемптън изглеждаше прекалено уморено в последните си 4 загуби. Почивката дойде в добър момент и Ралф Хазенхютъл ще се надява отборът му да е възстановил енергията си. В тима с проблеми са само Алекс МакКарти и Лянко.

Лийдс все още не може да разчита на топ-реализаотра Патрик Бамфорд, като и вратарят Илан Меслие също е под въпрос. Все пак формата е на страната на домакините. Саутхемптън допусна по най-малко 2 гола в 8 от последните 9 мача като гост в лигата.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Саутхемптън 2:1

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Астън Вила
Стадион: Молиню
Дата: 02.04.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс загубиха 4 от последните 6 мача и вероятно ще продължат да имат проблеми след като ключовите Рубен Невеш и Раул Хименез липсват. Последният поне е с наказание и ще играе в следващия кръг.

Астън Вила също загуби два поредни кръга след предходни 3 победи и изглежда Стивън Джерард не може да намери постоянство от пристигането си, като редува големи периоди с такива на спадове. В тима му почти няма липсващи имена, като Лука Дин и Леон Бейли са на линия.

В последните 4 срещи между тези отбори нито веднъж домакинският отбор не успя да постигне победа. Очаква се тази статистика да се потвърди и сега.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Астън Вила 0:1

 

Уест Хем Юнайтед - Евертън
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 03.04.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем изпадна малко от преследването на топ 4 след като спечели само 2 пъти в последните 6 кръга. Сега целта може би е местата за Лига Европа след изоставането на 6 точки от Арсенал

Евертън се надява това гостуване да е по-добро от последното преди паузата за национални срещи във ФА Къп, където тимът отнесе 4:0 от Кристъл Палас. "Карамелите" имат най-лошата статистика като гост в лигата и заемат последната безопасна позиция в таблицата. В тима има много липсващи играчи и Франк Лампард не може да очаква срещата с нетърпение.

Евертън загуби 8 от последните 9 гостувания в лигата. В последните 4 допусна и по най-малко 2 гола. Уест Хем е сред най-добрите домакини този сезон и ще се справи тук.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Евертън 2:0

 

Тотнъм - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 03.04.2022 г.
Час: 18:30 ч.

Тотнъм най-накрая пречупи поредицата от победи-загуби, като постигна два успеха поред - 2:0 над Брайтън и 3:1 над Уест Хем преди паузата. Рекордът у дома срещу Нюкасъл не е добър обаче с липса на победи в последните 2 мача срещу този противник в Лондон.

Еди Хау стартира новата година феноменално, но тимът му загуби от Челси и Евертън преди почивката. Тези два мача бяха на гости и трето гостуване не е идеална ситуация. В тима проблемите в състава също продължават.

Тотнъм вкара по най-малко 2 гола в 8 от последните 9 кръга у дома.

Прогноза: Тотнъм - Нюкасъл Юнайтед 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
550