Астън Вила и Арсенал няма да се победят


Н. Гавазов

Астън Вила и Арсенал няма да се победят

Астън Вила - Арсенал
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 19.03.2022 г.
Час: 14:30 ч.
Съдия: Анди Мъдлей

Астън Вила и Арсенал ще се срещнат в мач от 30-я кръг на Висшата лига на Англия.

Домакините претърпяха поражение с 2:1 от Уест Хем преди седмица, не успявайки да се противопоставят на "чуковете", но преди това бирмингамци записаха три поредни победи с общ резултат 9:0. В момента колективът на Стивън Джерард се намира на 9-та позиция, на 10 точки от осмото място и на един пункт пред десетия Саутхемптън.

Арсенал също претърпя поражение в последния си двубой - с 2:0 срещу Ливърпул преди три дни. "Артилеристите" направиха всичко възможно да се противопоставят на кандидата за титлата, но не успяха да издържат на мощната атака на съперника. Така бе сложен край на серията от пет поредни победи на лондончани във Висшата лига, които помогнаха на колектива на Микел Артета да увеличи шансовете си за попадане в топ 4. Сега Арсенал е четвърти, с 51 точки - с една повече от петия Манчестър Юнайтед, но и два мача в запас.

Домакините са без контузените Дине, Накамба и Хаус. Калъм Чембърс и Дъглас Луис са добре въпреки контузиите по лицето си срещу Уест Хем, но едва ли ще започнат срещата. Защитникът на Арсенал Такехиро Томиясу има шанс да се върне след контузия в прасеца. Останалите играчи на Микел Артета са добре, изключвайки умората от двубоя с Ливърпул.

Астън Вила вече допусна 14 поражения през този сезон във Висшата лига - само едно по-малко от всички предишни. Отборът от Бирмингам не е отбелязал гол само в един от 13 домакински мача в лигата през тази кампания.

Арсенал спечели всичките четири от последните си гостувания във Висшата лига - и само две от първите си осем гостувания през този сезон. Крилото на артилеристите Букайо Сака отбеляза пет гола в последните си четири гостувания в лигата.

Астън Вила спечели и двата си последни домакински мача срещу Арсенал във Висшата лига с резултат 1:0. Това е най-дългата серия на Бирмингам срещу "артилеристите" след четирите поредни победи между 1975 и 1979 г.

Двубоят заслужава внимание, защото срещите между тези два тима по традиция са интересни. На практика домакините няма за какво да се бият, докато гостите изглеждат по-мотивирани заради борбата си за място в топ 4. Знаем обаче, че това почти не работи в Англия, така че очакванията са, че бирмингамци ще дадат битка на своя съперник. Очакванията са за равностоен двубой и за голове във двете врати, като победител може да е всеки от двата тима и в този смисъл предложението ни е или за троен знак за крайния резултат, или да се заложи на опцията "двата отбора ще вкарат".

Прогноза: Астън Вила - Арсенал 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Соареш
Уайт
Магаляес
Тиърни
Партей
Джака
Сака
Едегор
Мартинели
Лаказет
Уоткинс
Коутиньо
Буендиа
Рамзи
Луис
Макгин
Йънг
Мингс
Чембърс
Каш
   
Мартинес
 
Астън Вила (Стивън Джерард)

Обоснована прогноза: Астън Вила - Арсенал 1:1

  Сподели
554