Арсенал - Лестър: Потърсете изненадата


Н. Гавазов

Арсенал - Лестър: Потърсете изненадата

Арсенал - Лестър
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 18:30 ч.
Съдия: Антъни Тейлър

Арсенал посреща Лестър в мач от 29-ти кръг на Висшата лига на Англия и ще се опита да си върне четвъртото място, от което отстъпи след снощната победа на Манчестър Юнайтед.

Хората на Микел Артета се намират в добра форма, след като спечелиха 25 точки от последните 30 възможни. В миналия кръг "артилеристите" гостуваха на бедстващия Уотфорд и постигнаха победа с 3:2, като попаденията вкараха младежите Мартин Едегор, Букайо Сака и Габриел Мартинели. Така Арсенал има 48 пункта, с два по-малко от "червените дяволи", които са четвърти, но лондончани имат и четири мача в запас, което ги прави фаворити за четвъртата позиция.

Лестър се провали през първите два месеца на новата година, след като не записа нито една победа и доведе ситуацията до 11 от 19 срещи без успех и седем загуби в последните си 9 гостувания. Тимът от "Кинг Пауър" обаче  подобри представянето си през март, спечелвайки двата си мача през този период - срещу Бърнли и Лийдс. Ако вземем под внимание и представянето на "лисиците" в евротурнирите, то победната серия на Лестър е четири двубоя. Впрочем, хората на Брендън Роджърс имаха среща в средата на седмицата, когато се наложиха с 2:0 над Рен в Лигата на Конференциите и така потвърдиха добрата си форма.

Такехиро Томиясу продължава да се възстановява, но Емил Смит Роу се завърна към тренировки след карантината заради ковида.

Уесли Фофана пропусна мача срещу Рен след положителен тест за COVID, но Брендън Роджърс потвърди, че французинът може да участва тук. За Рикардо Перейра ще се вземе решение в последния момент, а Тимъти Кастан, Райън Бертран, Джейми Варди и Джони Евънс пропускат срещата.

Арсенал е фаворит в двубоя. Освен добрата си форма, лондончани отстъпват само на Ливърпул и Манчестър Сити по спечелени точки у дома. "Артилеристите" имат само две загуби на този стадион през тази кампания - срещу шампиона Манчестър Сити и срещу европейския шампион Челси. Лестър от своя страна има само три победи като гост през този сезон.

Въпреки всичко това, съветът ни е да се потърси изненадата. Историята показва, че точно когато нещата са изглеждали най-лесни, тогава Арсенал се е провалял. "Единицата" е задължителна, но ако има възможност е добре да се включи и "хиксът".

Прогноза: Арсенал - Лестър 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лестър (Брендън Роджърс)
 
Шмейхел
   
Джъстин
Амарти
Сиюнджу
Томас
Тилеманс
Ндиди
Дуисбри-Хъл
Мадисън
Дака
Барнс
Лаказет
Мартинели
Едегор
Сака
Джака
Партей
Тиърни
Магаляес
Уайт
Соареш
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Лестър 1:1

  Сподели
786