Анонс на 29-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 29-ти кръг от Висшата лига

Уулвърхемптън Уондърърс - Уотфорд
Стадион: Молиню
Дата: 10.03.2022 г.
Час: 21:30 ч.

Уулвс загуби три мача поред и от битката за топ 4 местата вече изостава на 8 точки. Обяснение в спада на формата е трудно да се намери в момента след като здравето на тима е добро и липсват само Семедо и Хувер.

Уотфорд показа характер последно срещу Арсенал, но отстъпи с 3:2 в крайна сметка. Спасението е на 3 точки дистанция и изглежда тимът ще направи усилието да опита да го постигне при Рой Ходжсън. Тук обаче проблемите с липсващи имена са доста.

Уулвс не вкара гол в 5 от последните си 7 домакинства в лигата. Уотфорд не спечели в 14 от последните 15 кръга, но загубите на гости показват 1 в последните 5.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Уотфорд 0:0

 

Саутхемптън - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 10.03.2022 г.
Час: 21:30 ч.

Саутхемптън не може да се похвали с перфектна форма на гости, но малцина очакваха погром от 4:0 последно от Астън Вила. Ралф Хазенхютъл ще иска това домакинство да дойде възможно най-скоро защото тук тимът му има само 1 загуба в последните 10.

Нюкасъл продължава впечатляващата си форма и покачване в таблицата след победата с 2:1 над Брайтън. От зимния трансферен прозорец тимът няма загуба в 8 мача и излезе от дъното като се покачи на 7 точки над опасната зона и само 5 под 10-ата позиция и Кристъл Палас. Еди Хау все още няма загуба в 2022-ра година.

Нюкасъл спечели 5 от последните 6 кръга. Настроението в тима е изключително в момента и Саутхемптън ще трябва да внимава за да задържи рекорда си от поредни срещи у дома без поражение.

Прогноза: Саутхемптън - Нюкасъл 1:2

 

Лийдс Юнайтед - Астън Вила
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 10.03.2022 г.
Час: 21:45 ч.

Лийдс показа мигновена промяна след напускането на Марсело Биелса и идването на Джеси Марш. Тимът направи 19 удара срещу 7 на Лестър, но все пак загуби с 1:0 и това е пета поредна загуба в лигата.

Астън Вила изненада с 4:0 у дома срещу Саутхемптън и повиши увереността си след няколко трудни седмици, като Филипе Коутиньо бе замесен във всички голове. Стивън Джерард ще иска да задържи видимото подобрение възможно най-дълго.

Лийдс не успя да вкара гол в 5 от последните 7 кръга. С 5 поредни загуби тимът не може да бъде фаворит, но промяната на играта е забележима.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Астън Вила 1:2

 

Брентфорд - Бърнли
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 12.03.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд достигна до първата си победа от месец януари след като последно надви опашкаря в лигата Норич с 3:1. Тимът е на 6 точки над Бърнли, който е най-високо в опасната зона, но има два мача по-малко и това означава, че домакините са в битка за оцеляването си.

Бърнли показа подобрение след новата година, но сега отново загуби поредни срещи и допусна 6 гола, докато не вкара нито един в тези последни 2 кръга. 12 кръга преди края на сезона тимът се намира на точка от безопасността.

Бърнли обаче няма победа в 26 от последните 29 кръга. Тимът страда от липсата на Питерс, Стивънс, Гудмундсон и Видра.

При домакините Кристиан Ериксен повиши нивото и настроението като помогна за прекратяването на серията от 9 мача без успех още с дебюта си. Със сигурност тимът ще заложи основно на този играч за оставането в елита.

Прогноза: Брентфорд - Бърнли 2:0

 

Евертън - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Евертън бе унищожен с 5:0 от Тотнъм в понеделник и така застана само на точка над опасността. За капак тима на Лампард може да получи наказание и отнемане на точки. "Карамелите" имат само 1 победа в последните 10 кръга и тя беше срещу затруднения тогава Лийдс на "Гудисън" миналия месец.

Уулвс отговори на загубата от Кристъл Палас с 2:0 с погром над Уотфорд с 4:0, с което тимът прекрати поредицата от три поражения. Въпреки многото голове в последния кръг тимът на Бруно Лаге продължава да е сред най-слабите в атакуващите статистики за сезона.

Евертън има 7 загуби в последните 8 кръга. Тимът не вкара в 3 поредни кръга и с тази форма гарантирано ще се бори за оцеляването си в края на сезона. 

Прогноза: Евертън - Уулвс 0:1

 

Лийдс Юнайтед - Норич Сити
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Лийдс отново не изглеждаше добре срещу Астън Вила при загубата с 3:0 и така вече 6 кръга търпи само поражения поред. Йоркшърци са само на 2 точки над опасната зона преди този сблъсък с последния в класирането, който може да се определи за директна битка за оцеляване.

Норич отстъпи с 3:1 на Челси и така получи пета поредна загуба в лигата. Тимът е на 5 точки под чертата на спасението, като има 3 изиграни мача повече от 17-я Евертън.

Лийдс допусна по най-малко 3 гола в 6 от последните 7 кръга. Норич няма победа на гости в 23 от последните 25 в лигата. Лийдс не успя да вкара гол на последните си 4 опонента. Норич допусна по най-малко 2 гола в 5 поредни кръга.

Трудно е да се посочи кой от тези два отбора се представя по-лошо от другия. Вероятно е срещата да се реши от тима, който направи по-малко грешки.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Норич Сити 0:1

 

Саутхемптън - Уотфорд
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 16:00 ч.

След като Саутхемптън изигра пет срещи без загуба, "светците" получиха две поредни такива, като сега имат добър шанс да се върнат към успехите със сломен съперник. Последно Саутхемптън поведе на възродения Нюкасъл, но отстъпи с пълен обрат.

Уотфорд няма победа в 4 кръга, от които загуби 3. Загубите на гости обаче са само 2 в последните 6. Победите липсват и в последните 16 кръга виждаме само 1. Тимът е в сравнително добро здраве, като липсва инерцията от няколко добри представяния.

Саутхемптън спечели последните си 3 мача с Уотфорд. С оглед факта, че гостите нямат успех в 15 от последните 16 кръга, очаква се победа за "светците".

Прогноза: Саутхемптън - Уотфорд 2:1

 

Уест Хем Юнайтед - Астън Вила
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 13.03.2022 г.
Час: 16:00 ч.

След последното 1:0 на гости в Севиля Уест Хем загуби вече 3 срещи поред. "Чуковете" напуснаха ФА Къп, изостанаха в битката за топ 4 и изглежда са на път извън Лига Европа за много кратък период. Моралът в тима се разклати след един стабилен сезон за Дейвид Мойс.

Стивън Джерард преживя малка криза във Вила, но тимът се върна с три поредни победи и с победа над Уест Хем може да достигне до 6 точки от съперника си. "Виланите" нямат победа на гости на този противник от 2011 г., но в момента са в перфектно здраве и форма, за разлика от съперника.

Ключовият Джаръд Боуен продължава да липсва при домакините заедно с Ярмоленко, Цоуфал и Огбона. Уест Хем спечели 3 поредни срещи с Астън Вила, но в момента не изглежда фаворит.

Астън Вила не допусна гол в 3 поредни кръга, които спечели, като в тях и вкара най-малко по 2 пъти.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Астън Вила 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
660