Ливърпул ще намали изоставането от Ман Сити


Н. Гавазов

Ливърпул ще намали изоставането от Ман Сити

Ливърпул - Уест Хем

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 05.03.2022 г.

Час: 19:30

Съдия: Джонатан Мос

Ливърпул и Уест Хем ще затворят съботната програма на 28-я кръг на Висшата лига на Англия.

Мърсисайдци са втори в таблицата за класиране, на 6 точки от лидера Манчестър Сити, но хората на Юрген Клоп са в битката за титлата, тъй като са с мач в резерв и имат директен двубой срещу шампиона. Освен това формата на "червените" е зашеметяваща и можем да кажем, че към момента те са най-добрия английски отбор. В миналия кръг мърсисайдци унищожиха Лийдс с 6:0, а след това спечелиха финала за Купата на лигата срещу Челси. През тази седмица пък Ливърпул се класира за 1/4-финалите в Купата на Англия след успех над Норич с 2:1. Така "червените" оформиха серия от 11 поредни победи и освен това спечелиха 13 от последните си 14 мача у дома.

Уест Хем се представя много достойно, но мераците на лондончани за място в топ 4 стават все по-илюзорни. "Чуковете" са пети, на два пункта от четвъртия Манчестър Юнайтед, но шестият Арсенал е със същите точки и три срещи в резерв, а почти същата е ситуацията и със седмия Тотнъм. Уест Хем влиза в двубоя след трудна победа с 1:0 над Уулвърхемптън в миналия кръг и поражение от Саутхемптън в Купата на Англия в средата на седмицата. Хората на Дейвид Мойс обаче са без победа в пет от последните си седем мача във всички турнири и без успех в девет от последните си 12 гостувания.

Роберто Фирмино и Тиаго са аут заради контузии. Жоел Матип също ще пропусне срещата заради заболяване. Това означава, че Ибраима Конате или Джо Гомес ще заемат мястото на африканеца в центъра на защитата. Под въпрос са Наби Кейта и Къртис Джоунс.

Уест Хем игра в Купата с почти пълен състав, за разлика от Ливърпул, което го поставя в по-неизгодна ситуация в кадрово отношение. Освен това аут заради контузии са Масуаку, Куфал и Огбоня. Яремчук се завърна към тренировки, но Мойс съобщи, че в последния момент ще реши за украинеца.

Интересни факти:

- Ливърпул отбеляза най-много голове в Лигата.

- Само Ман Сити и Челси са допуснали по-малко голове.

- Ливърпул е единственият отбор без загуба у дома.

Всичко казано по-горе ни кара да предположим, че домакините са фаворити и Уест Хем ще трябва да се надскочи, за да постигне нещо тук. В добавка, гостите ще са под натиск от трибуните на емблематичния "Анфйлд", което усложнява задачата им. Едва ли мърсисайдци ще повторят успеха срещу Лийдс, но успех с марж от два гола е много вероятен.

Прогноза: Ливърпул - Уест Хем 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
473