Челси ще се справи в Бърнли


И. Ангелов

Челси ще се справи в Бърнли

Бърнли - Челси
Стадион: Търф Моор
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Бърнли получи само 4-ата си загуба у дома този сезон във вторник вечер когато отстъпи на Лестър Сити и завърналия се Джейми Варди с 2:0. 

Челси бе наранен във финала на Купата на лигата срещу Ливърпул, където отстъпи на дузпи, но в следващата среща от осминафиналите на ФА Къп тимът надви с обрат тима от Чемпиъншип Лутън 3:2. Томас Тухел не заложи на най-силната си постройка и отново даде шанс на Кепа на вратата, но срещата не бе добра за вратаря, който допусна 11 дузпи от Ливърпул и сам не вкара своята за да лиши отбора си от победа.

В състава на домакините контузени са Ерик Питерс, Матей Видра, Йохан Гудмундсон и Дейл Стивънс, докато Бен Мий е под въпрос с проблем в коляното. 

При Челси продължава да липсва Бен Чилуел. Под въпрос са Кристенсен, Зиеч и Азпиликуета. Ромелу Лукаку и Тимо Вернер вкараха в последната среща и това вероятно е подобрило увереността им. Бърнли е нова подходяща мишена за подпомагане на головата форма.

Домакините не успяха да победят в 25 от последните 28 кръга в лигата. В последните си 3 визити до Бърнли Челси вкара по най-малко 3 гола. Челси и спечели 6 от последните 7 визити тук. Без загуба в 9 от последните 10 кръга тежък фаворит е тимът на Тухел.

Прогноза: Бърнли - Челси 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Менди
   
Чалоба
Силва
Рудигер
Джеймс
Ковачич
Канте
Алонсо
Хаверц
Лукаку
Маунт
Корнет
Вегхорст
МакНийл
Ленън
Браунхил
Уестууд
Тейлър
Робертс
Мий
Тарковски
   
Поуп
 
Бърнли (Шон Дайш)

Обоснована прогноза: Бърнли - Челси 1:2

  Сподели
652