Анонс на 28-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 28-ми кръг от Висшата лига

Лестър Сити - Лийдс Юнайтед
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 14:30 ч.

Лестър нямаше победа в 5 мача но последно се поправи с 2:0 над Бърнли във вторник. Джейми Варди се завърна след дълго отсъствие и веднага намери головете, както и подобри цялостното представяне на тима. Миналата година Лийдс надигра домакините в тази среща, но този път формата на гостите е далеч от добра.

Лийдс води по допуснати голове в лигата и има шанс да подобри негативния рекорд за допуснати голове до края на кампанията. След последните 6 мача без победа и огромния брой допуснати голове в периода Марсело Биелса загуби работата си начело и сега Джеси Марш ще опита да се бори за спасение в лигата.

Лийдс допусна по най-малко 4 гола в 3 поредни кръга. В последните 4 кръга Лийдс губеше на почивката и в края на срещите си. Завръщането на Варди в тима на домакините трябва да плаши съперниците на "лисиците" в идните мачове.

Прогноза: Лестър Сити - Лийдс Юнайтед 2:0

 

Астън Вила - Саутхемптън
Стадион: Вила Парк
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Астън Вила подобри формата с победа над Брайтън в последната седмица, но представянията при Джерард се понижиха до обичайните, които виждахме преди идването на новия наставник. Той отново ще търси подобрение и ще се надява новите имена, които привлече да продължат да играят добре.

Саутхемптън изглежда в стихията си и има само 1 загуба в последните 12 мача. От тях видяхме 9 победи и тази форма дори приближи тима до европейските позиции, в които тимът ще се намеси ако представянията продължат.

В последните 3 мача между тези съперници в Бирмингам "светците" вкарваха по най-малко 3 гола на Виланите. Саутхемптън има 5 победи от последните 6 мача с Вила. Без загуба в 9 от последните 10 кръга тимът на гостите ще е уверен в по-добрия изход от срещата.

Прогноза: Астън Вила - Саутхемптън 1:2

 

Нюкасъл Юнайтед - Брайтън
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 05.02.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл продължава невероятната серия през 2022-ра след като последно победи и Брентфорд с 2:0 за да се покачи на 4 точки над опасната зона. Това е един от най-добрите отбори по форма в лигата в момента, който в последните 6 мача допусна толкова удари по вратата си, колкото и Ман Сити - 16, от които вратарят отрази 14.

Три поредни загуби и Брайтън пропадна до 10-та позиция на само 8 точки над противника си. Този сезон тимът се представя по-добре като гост, поради което ще търси нещо от срещата.

Брайтън запази суха мрежа в последните си 4 гостувания на "Сейнт Джеймсис". В последните 3 кръга обаче гостите не вкараха гол и загубиха. Рекордът срещу Нюкасъл показва 9 поред без загуба, но формата на домакините в момента е прекрасна със 7 кръга поред без загуба.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Брайтън 2:1

 

Норич Сити - Брентфорд
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Норич навлиза в срещата след 3 поредни загуби, но пък в 6 поредни мача с Брентфорд тимът няма загуба. Тук бившият бос на Брентфорд ще срещне стария си работодател и ще иска да впечатли като допълнителна сюжетна линия.

"Пчеличките" тревожно пропадат в класирането след само 1 спечелена точка от последните 24 възможни. Рано в кампанията това бе изненадата на сезона, но тимът започна да приближава опасността и може да финишира в зоната за изпадане. 

Брентфорд допусна по най-малко 2 гола в последните си 9 мача като гост в лигата. С 5 поредни загуби на гости тимът ще се надява възможно най-скоро завърналият се от травма Иван Тоней да намери формата си.

Прогноза: Норич - Брентфорд 0:0

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Кристъл Палас
Стадион: Молиню
Дата: 05.03.2022 г.
Час: 17:00 ч.

След поредни загуби Уулвс загуби от позициите си в състезанието за топ 4 и сега е на 7 точки зад Манчестър Юнайтед, макар и с мач по-малко. У дома "вълците" имат 2 победи от последните 6, което е притеснително за домакините и добра новина за гостите.

Кристъл Палас надви с 2:1 Стоук Сити през седмицата за да достигне четвърт-финалите на ФА Къп, но формата в лигата не е най-добрата напоследък. От последните 5 кръга бе спечелен само 1, но поне и загубите са толкова - 1.

Уулвс не допусна гол от Палас в последните 3 домакински срещи във всички състезания с този съперник. Тези 3 домакинства бяха и спечелени, като предстои да видим дали рекордът ще продължи.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Кристъл Палас 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
569