Ливърпул ще се доближи на три точки до Ман Сити


Н. Гавазов

Ливърпул ще се доближи на три точки до Ман Сити

Ливърпул - Лийдс
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 23.02.2022 г.
Час: 21:45 ч.
Съдия: Майкъл Оливър

Ливърпул посреща Лийдс в отложен мач от 19-я кръг на Висшата лига на Англия. "Червените" се завърнаха в битката за титлата и сега имат възможност да завържат интригата, ако успеят да вземат трите точки утре. Но "пауните" също имат нужда от увеличаване на актива, така че хората на Марсело Биелса едва ли споделят намеренията на своя съперник. Ще имат ли сили гостите да повторят онзи паметен мач със седем гола през септември 2020 г. или ще станат лесна жертва на атомното нападение на мърсисайдци? Това ще разберем утре, но едно е сигурно – мачовете с участието на емоционални треньори като Биелса и Юрген Клоп винаги са били горещи.

Ливърпул влиза в двубоя след победа с 3:1 над Норич, която го доближи на шест точки от лидера Манчестър Сити. Факт е, че "червените" изоставаха в резултата, но след това само за четвърт час пометоха съперника си. Така хората на Клоп записаха осма поредна победа, като в този период бяха победени Арсенал, Лестър и Интер. Освен това "червените" са без загуба в 41 от 43 мача и спечелиха 12 от последните си 13 срещи у дома. В добавка, Ливърпул вкара 22 гола в последните си седем домакинства.

Лийдс от своя страна преминава през лош период, нямащ нищо общо с първия си сезон в елита и много е вероятно хората на Биелса да се замесят в битката за оцеляването, ако ситуацията не се промени. Показателно е, че само безнадеждният Норич е допуснал повече голове в лигата. Лийдс пристига тук след домакинска загуба с 4:2 от Манчестър Юнайтед и седем поражения в последните си десет мача. В момента "пауните" са 15-ти, но само на 5 точки от опасната зона.

Фирмино и Жота ще пропуснат срещата поради контузии. В лазарета на гостите се намират Кох, Бамфорд, Филипс, Купър  и Хелде.

Интересни факти:

-         Ливърпул е единственият отбор, спечелил последните си пет мача в лигата.

-         "Червените" запазиха чиста мрежа в три от последните си пет участия на този терен.

-         Лийдс допусна общо десет гола в последните си три срещи.

-         Лийдс допусна общо 20 гола в предходните си шест пътувания.

Фаворит в срещата е Ливърпул. Мърсисайдци са на гребена на вълната и едва ли ще проявят снизхождение, съзнавайки значението на успеха утре. Освен това трибуните на "Анфийлд" ще са верен съюзник на "червените". Всякакви илюзии трябва да отидат на заден план – няма нито един аргумент в полза на Лийдс за този сблъсък и гостите са изправени пред една дълга вечер. Единствената интрига е колко гола ще получат "пауните" и кой от домакините ще се разпише, което няма да остави почитателите на залозите с празни ръце, с оглед на възможностите за различни комбинации. 

Прогноза: Ливърпул – Лийдс 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Лийдс (Марсело Биелса)
 
Меслие
   
Айлинг
Йоренте
Струйик
Фирпо
Форшав
Далас
Рафиня
Родриго
Харисон
Джеймс
Диас
Мане
Салах
Тиаго
Фабиньо
Кейта
Робертсън
Ван Дайк
Конате
Александър-Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп)

Обоснована прогноза: Ливърпул - Лийдс 3:0

  Сподели
538