Анонс на 26-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 26-ти кръг от Висшата лига

Уест Хем Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 14:30 ч.

Уест Хем бе прескочен от Манчестър Юнайтед в последния кръг след изиграването на отложената среща на "червените дяволи" с Брайтън и победата с 2:0. С една победа от последните 4 кръга тимът сдаде позицията си в топ 4 на тима на Ралф Рангник.

Нюкасъл сега е на 4 точки над опасната зона след постигане на 3 победи поред, в голяма степен почти еднолично спечелени от новата покупка Киерън Трипиър. Тимът няма загуба в 5 поредни кръга, но Трипиър счупи крак в последната среща и ще липсва дълго време.

Вероятно Хавиер Манкийо ще замени английската звезда, като проблемите не свършват тук. Капитанът Джамал Ласелъс е под въпрос тъй като лекува болест, с контузии са още Федерико Фернандез, Калъм Уилсън и Мат Ричи. Кларк, Хайден и Люис са извън тима.

При домакините само Масуаку и Огбона са с травми, като Курт Зума остава под въпрос с проблемите си заради публикации в социалните медии.

Нюкасъл спечели 2 от последните 3 мача с този съперник, но качеството е в полза на домакините.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед 2:1

 

Астън Вила - Уотфорд
Стадион: Вила Парк
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 17:00 ч.

След като спечели 4 от първите си 6 мача начело на Астън Вила, формата напоследък от само 1 победа в последните 7 доведе до порция въпроси от медиите по адрес на Стивън Джерард.

При Уотфорд положението е по-лошо след като смяната на мениджъра не доведе дори до импулс на подобрение както при домакините. При Рой Ходжсън тимът все още няма вкаран гол след 3 мача, от които видяхме 2 загуби и равен. На 6 точки далеч от безопасността и с подобрението на преките съперници Нюкасъл и Евертън тимът на гостите се намира в голяма опасност.

В двата състава няма особено много проблеми. При Вила след 3 месеца отсъствие се завърна Леон Бейли, който може да стартира и да измести Коутиньо към вътрешната част на терена. 

Уотфорд има 9 загуби в последните 11 кръга, като не вкара в 4 поред. Вила допусна по най-малко 2 гола в 3 поредни кръга и също не се намира в топ форма.

Прогноза: Астън Вила - Уотфорд 1:0

 

Брайтън - Бърнли
Стадион: Фалмър Стейдиъм
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън загуби последно на гости на Манчестър Юнайтед с 2:0, но тимът играеше като равен с противника и дори надиграваше докато не бе изгонен Люис Дънк. Така тимът прекрати поредицата от 7 мача без загуба в лигата, която бе общо 5-та за сезона.

Бърнли загуби от Ливърпул с 1:0 и прекрати поредица от 3 равенства, но това означава също и липса на победа в 11 кръга от Висшата лига. Единствената победа на тима за сезона бе през октомври. Бърнли остава единственият отбор в първенството, който няма победа като гост.

12-те кръга на Бърнли на гости не бяха спечелени. Брайтън не загуби в последните 5 мача с Бърнли.

Прогноза: Брайтън - Бърнли 1:0

 

Саутхемптън - Евертън 
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 19.02.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън последва победата с 3:2 над Тотнъм с равенство 1:1 с Манчестър Юнайтед. Формата на тима е прекрасна със само 1 загуба в последните 8 в лигата.

Франк Лампард започна кариерата си в Евертън с лесна победа, загуба с 3:1 и нова победа с 3:0. За момента не е ясно с какво настроение ще излезе неговата постройка за тази среща, като проблемите остават много с контузии при Дукуре, Мина, Годфри, Делф, Дейвис и Грей.

Евертън има 6 загуби в последните 7 кръга като гост. Саутхемптън няма загуба в 8 поред у дома. В кампанията "светците" имат само 1 поражение пред своя публика и то беше през септември. Равенствата тук обаче са 7.

Прогноза: Саутхемптън - Евертън 1:1

 

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Лестър Сити
Стадион: Молиню
Дата: 20.02.2022 г.
Час: 18:30 ч

Победа с 2:0 над Тотнъм на гости постави Уулвс в позиция отново да атакува челните места. Тимът се възстанови след двете поредни загуби и сега ще има шанс да надгради формата, но насреща идва съперник в настроение.

Лестър Сити победи с 4:1 Рандерс в Европа последно за да прекрати поредицата от 5 без победа и да повдигне увереността. Последните 5 като гост обаче не бяха спечелени и ключовият Джеймс Мадисън получи сърдечен проблем в срещата, който уплаши феновете.

Освен Мадисън и Сьоюнджу бе заменен в последната среща принудително и е под въпрос. Със сигурност с травми за гостите пропускат Кастан, Фофана, Джъстин, Бертран, Варди и Еванс, или цялата титулярна отбранителна линия и топ-реализаторът в историята.

Лестър не допусна гол в 5 поредни мача от Уулвс, но и Лестър няма загуба от този съперник в 7 у дома.

Прогноза: Уулвс - Лестър Сити 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
595