Ливърпул няма да сгреши срещу Бърнли


Н. Гавазов

Ливърпул няма да сгреши срещу Бърнли

Бърнли - Ливърпул

Стадион: "Търф дъ Мур", Бърнли

Дата: 13.02.2021г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Мартин Аткинсън

Ливърпул ще гостува на Бърнли в мач от 25-я кръг на Висшата лига на Англия. Последният в класирането срещу претендента за титлата. Предрешен ли е този двубой или е възможна изненада, като онази през януари 2021 г. когато хората на Шон Дайк спечелиха с 1:0 на "Анфийлд"?

Бърнли е последен в таблицата за класиране, с една победа през кампанията, но интересното е, че тимът има само осем загуби - колкото четвъртият Уест Хем и по-малко от Лестър, Астън Вила или Евертън. При това Бърнли е допуснал по-малко голове не само от Уест Хем и Манчестър Юнайтед, а и от всички отбори от втората половина на таблицата за класиране. Очевидно е, че колективът от "Търф де Мур" е най-слабият в лигата според точките, но също така е видимо, че Бърнли не е обречен, още повече, че спасителният бряг е само на 4 точки, а тимът има три мача в запас. Впрочем, Арсенал и Манчестър Юнайтед се убедиха в боеспособността на "виненочервените", завършвайки наравно с тях. "Артилеристите" направиха 0:0 на свой терен, а "червените дяволи" завършиха 1:1 във вторник в мач, който можеха и да загубят. На практика "кларетите" влизат в утрешния сблъсък със серия от три срещи без поражение.

Ливърпул е на второ място в таблицата и с два мача в запас. Разликата от лидера Манчестър Сити е 12 точки, което означава, че мърсисайдци нямат право на грешка, ако искат да настигнат своя конкурент, с който ще се срещнат през април. "Червените" имаха тежък период през декември, след като направиха равен с Тотнъм и Челси, а загубиха от Лестър, но хората на Юрген Клоп се поправиха през новата година, записвайки три победи, при това без основните си звезди. Последният успех бе в средата на седмица срещу Лестър, като успеха 2:0 дойде благодарение на дубъла на Диого Жота.

Видра и Тейлър са в лазарета на домакините и пропускат срещата. Корнет накуцваше срещу Ман Юнайтед и е под въпрос, което означава, че Аарън Ленън може да започне. Също така е много вероятно Матю Лоутън да замени Конър Робъртс на десния край на защитата.

Ливърпул на практика няма кадрови проблеми. Хендерсън не игра срещу Лестър заради травма на гърба, но капитанът се възстанови и вероятно ще започне утре. Дивок Ориги се завърна към тренировки по-рано през седмицата, но не попадна в заявката. По-интересна е ситуацията в предни позиции. Салах се появи като резерва срещу "лисиците", но сега ще започне като титуляр. Луис Диас пък направи своя дебют в четвъртък, очаква се да започне и в неделя, което означава, че Роберто Фирмино ще бъде на пейката. Относно Мане, сенегалецът се завърна от Купата на Африка, но подобно на Салах ще бъде резерва.

Няма съмнение, че Ливърпул е фаворит в мача. Клоп предупреди, че срещата ще е много трудна за неговия отбор и вероятно това е така, но класата на гостите и по-добрите изпълнители от тези на Бърнли ни карат да предположим, че "мърсисайдци" ще спечелят двубоя. Особено на фона на головата немощ на домакините е трудно да си представим, че те ще поразят вратата на Алисон, така че минимален успех на Ливърпул и до 2.5 гола в мача изглеждат напълно реални.

Прогноза: Бърнли - Ливърпул 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Конате
Ван Дайк
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Кейта
Салах
Жота
Диас
Родригес
Уегхорст
Макнийл
Броухил
Уестууд
Ленън
Пиътърс
Мии
Тарковски
Лоутън
   
Поуп
 
Бърнли (Шон Дайк)

Обоснована прогноза: Бърнли - Ливърпул 0:2

  Сподели
761