Анонс на 23-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 23-ти кръг от Висшата лига

Уотфрод - Норич Сити
Стадион: Викъридж Роуд
Дата: 21.01.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Последната среща на Уотфорд с Бърнли бе отложена във вторник за втори път този сезон и сега тимът отново се изправя в пряк двубой с опонент на дъното. Домакините бяха на поредица от 6 загуби преди да направят последно 1:1 с Нюкасъл.

Норич също загуби 6 поред и прекрати поредицата срещу Евертън за да направи разликата с опонента си 1 точка, при 2 изиграни мача повече, обаче. "Канарчетата" загубха тежко първата среща в кампанията с Уотфорд, но сега проблемите при двата тима са много и резултатът трудно предвидим.

С контузии и коронавирус до 8 човека от титулярите на Уотфорд могат да липсват, а при Норич - до 9 души. 

Норич не вкара гол в 10 от последните 12 гостувания в лигата. Уотфорд има 5 поредни победи над Норич. Норич няма победа на гости в 21 от последните 22 опита. И в двата лагера проблемите са много, но статистиката е в полза на домакините.

Прогноза: Уотфорд - Норич Сити 1:0

 

Евертън - Астън Вила
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 14:30 ч.

Евертън имаше нещастието да назначи Рафаел Бенитес начело на тима в опит да обърне резултатите си, и планът тежко се провали. За кратко време испанецът доведе отбора почти до дъното, за капак точно преди да бъде уволнен той продаде на Стивън Джерард и Астън Вила един от най-добрите си играчи в лицето на Лука Дин.

Джерард пое щафетата във Вила именно за да промени нещата и това се получи, а последните трансфери на Дин и Коутиньо от Барселона показват изключителна амбиция. В най-добрата възраст за игра в лицето на Коутиньо Вила получава играч, продаден за над 150 милиона евро от Ливърпул на Барса.

Временният мениджър Дънкан Фъргюсън ще може да разчита на завърналите се от контузии Калвърт-Люин, Джери Мина и Ришарлисон, макар да има проблеми с доста други имена. В лагера на Вила ще липсват до 6 души.

Евертън няма победа в 12 от последните 13 кръга, докато Вила не загуби в последните 5 мача с този съперник.

Прогноза: Евертън - Астън Вила 1:2

 

Лийдс Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Лийдс не разчита на много контузени играчи, но все пак последно успя да се наложи с характер над Уест Хем с 3:2 за втора поредна победа в лигата. Така разстоянието до опасността стана 9 точки и Марсело Биелса изглежда отново напипа формата.

Нюкасъл бе на минути от втората си победа за сезона, но тя не стана факт с късно равенство с Уотфорд. Все пак поредните равенства напоследък помогнаха на ситуацията близо до дъното. Нюкасъл остава един от двата тима без победа като гост за сезона и със събрани 3 от възможни 27 точки.

Нюкасъл няма победа в 19 от последните 20 изиграни кръга. Срещу Лийдс тимът вкара по най-малко 2 гола в последните 8 гостувания обаче. Лийдс допусна по най-малко 2 пъти в 5 от последните 6 кръга.

Прогноза: Лийдс Юнайтед - Нюкасъл Юнайтед 2:1

 

Брентфорд - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 22.01.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд загуби последната среща с 3:1 от Манчестър Юнайтед, но определено можеше да подсигури и победа в първата част, когато нападаше съперника и не му позволи дори удар. Томас Франк не бе доволен от последния резултат и бе пълен с похвали за играчите си. Сега обаче в поредни срещи тимът му допусна по 3 гола и загубите са 5 от последните 6.

Уулвс надви Саутхемптън с 3:1 за да постигне трета поредна победа и 5 без поражение поред. В този последен мач обаче тимът вкара повече голове (3) отколкото в последните общо 9 мача (2). 

Брентфорд допусна по най-малко 3 гола в 3 поредни кръга. Точно такава форма ще търси Уулвс за поддържане на головата форма, която липсваше този сезон. 

Прогноза: Брентфорд - Уулвс 1:2

 

Лестър Сити - Брайтън
Стадион: Кинг Пауър Стейдиъм
Дата: 23.01.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Лестър по невероятен начин загуби последната среща с Тотнъм, когато водеше до 96-ата минута при 5 дадено продължение, и набързо допусна 2 гола за обрат и загуба. Със сигурност това е понижило увереността на играчите на Брендан Роджърс, който и без това не може да разчита на 10 от титулярите си.

Ндиди, Амарти, Ихеаначо и Менди са аут за купата на нациите, а с контузии са Варди, Еванс, Бертран, Перейра, Кастан, Фофана. 

Брайтън отново показа качество последно срещу Челси за 1:1. Греъм Потър дори надигра тима на Томас Тухел през по-голямата част от срещата, но някои липсващи играчи също пречат на постоянството, особено и когато Ив Бисума е аут в Африка.

Брайтън не загуби 9 от последните 10 гостувания в лигата. Тимът ще се противопостави на съперника си.

Прогноза: Лестър Сити - Брайтън 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
794