Челси ще спечели в Брайтън


И. Ангелов

Челси ще спечели в Брайтън

Брайтън - Челси
Стадион: Фалмър Стейдиъм
Дата: 18.01.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Брайтън спаси точката късно в последния кръг срещу Кристъл Палас, но по време на срещата тимът пострада от ВАР и няколко съдийски решения, като цяло надигравайки съперника. В последните 5 срещи с Челси рекордът е добър и домакините имат 4 равенства.

Челси не се противопостави особено на Манчестър Сити в последната загуба с 1:0, като тогава се намираше на второ място и сега изостава от лидера с 13 точки. Борбата на "сините" до края вероятно ще е по-скоро с втория Ливърпул, отколкото с първенеца, който изглежда недостижим ако драматично не влоши формата си.

Откъм състави, при домакините Ив Бисума продължава да липсва заради африканската купа на нациите, като контузени остават Мвепу и Сармиенто. Под въпрос за срещата са поставени Лалана, който получи травма срещу Палас, и Дънк. Тарик Лампти се върна в тима и ще може да впечатли срещу бившия си отбор.

При гостите проблемите остават в защита. Менди е аут в Африка, докато бранителите Джеймс, Чилуел, Чалоба и Кристенсен са с проблеми. Последният има шанс и да се появи след коронавируса.

Челси няма загуба в 10 поредни мача с Брайтън, но не може да се похвали с много победи в последните 5. Като цяло формата на "сините" показва 1 победа в последните 6 кръга на Висшата лига и е необходимо подобрение.

Прогноза: Брайтън - Челси 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Кепа
   
Сар
Силва
Рудигер
Азпиликуета
Жоржиньо
Ковачич
Алонсо
Вернер
Хаверц
Маунт
Мопе
Тросар
Кукурела
Грос
Модер
Алистър
Лампти
Бърн
Уебстър
Фелтман
   
Санчез
 
Брайтън (Греъм Потър)

Обоснована прогноза: Брайтън - Челси 0:1

  Сподели
704