Ливърпул ще се измъчи срещу Брентфорд


Н. Гавазов

 Ливърпул ще се измъчи срещу Брентфорд

Ливърпул - Брентфирд

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 16.01.2022 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Джонатан Мос

Ливърпул посреща Брентфорд в мач от 22-я кръг на Висшата лига на Англия. След като Челси претърпя поражение от Манчестър Сити, пред мърсисайдци се откри идеална възможност да излязат на втора позиция в таблицата за класиране, ако спечелят днешната среща. Но "пчелите" са известни с това, че умеят да усложняват живота на грандовете, а и кадровите загуби на домакините в лицето на Мохамед Салах и Садио Мане няма да облекчи работата на "червените".

Впрочем, мачът с Арсенал в Купата на Лигата нагледно показа, че Ливърпул има проблеми в атакуващата си линия без двамата лидери. "Артилеристите" играха с човек по-малко през по-голяма част от мача, но мърсисайдци не играха добре не само при реализацията на положенията, но и при построението на атаките. Откровено казано, Ливърпул не измисли нищо интересно, за да пробие отбраната на Арсенал и сега ще трябва да се реабилитира пред собствената публика. Иначе хората на Юрген Клоп влизат в мача като трети в таблицата за класиране, на точка след Челси и на 14 пункта зад лидера Манчестър Сити, но и с два двубоя в ръкава си.

Брентфорд се намира в серия от три  загуби от пет срещи, които се случиха срещу Брайтън, Манчестър Сити и Саутхемптън, но тази неуспешна серия не бива да ни вкарва в заблуда. "Пчелите" са много интересен колектив, който с представянето си надмина предварителните прогнози. Хората на Томас Франк не признават авторитети, борят се до последно и могат да вкарат гол от нищото. Нека да припомним равенството 3:3 между тези два отбора през първата част на сезона. Тук трябва да добавим и победата на "пчелите" над Арсенал и Уест Хем, минималната загуба от Челси и феноменалните спасявания на Едуар Менди. В момента новакът се намира на 14-то място, на 10 точки от опасната зона и само на два пункта от топ 10.

Ливърпул е с огромни кадрови проблеми. Филипс, Елиът, Тиаго и Ориги няма да играят заради контузии. Салах Кейта и Мане пък участват в Купата на Африка. Гостите са без контузените Рая, Гууд и Дасилва.

Според букмейкърите, Ливърпул е фаворит е в днешния мач. Но на практика "червените" без своите лидери ще трябва да положа огромни усилия да пречупят съперника си. Ако домакините не покажат нещо ново в сравнение с мача с Арсенал, равенството е много логичен резултат.

Прогноза: Ливърпул - Брентфорд 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Брентфорд (Томас Франк)
 
Фернандес
   
Пинок
Янсон
Сьоренсен
Роерслев
Баптист
Ньоргаард
Йенсен
Канос
Тони
Мбеумо
Джоунс
Фирмино
Жота
Окслейд-Чембърлейн
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Ван Дайк
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Брентфорд 1:0

  Сподели
604