Анонс на 22-ри кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 22-ри кръг от Висшата лига

Брайтън - Кристъл Палас
Стадион: Фалмър Стейдиъм
Дата: 14.01.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Брайтън се подобри в последните седмици и от последните четири срещи спечели 3, точно колкото победи имаше в предходните 20. 

Кристъл Палас има само една победа на гости през сезона, но пък тя дойде срещу лидера в таблицата Манчестър Сити. В тима обаче заради Купата на нациите липсват големи имена - Заха, Аю и Кояте, освен контузеният МакАртър. При домакините Ив Бисума е в Африка.

Палас не загуби в последните 5 мача срещу Брайтън, но формата на гости този сезон е слаба. Палас не успя да вкара дори гол в последните 3 гостувания в лигата и загуби тези срещи.

Прогноза: Брайтън - Кристъл Палас 1:0

 

Нюкасъл Юнайтед - Уотфорд
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 15.01.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл изненадващо загуби от Кембридж във ФА Къп миналия уикенд с 1:0 от тима от третото ниво на английския футбол. Срещата бе малко след закупуването на Киеран Трипиър, която покупка маркира новата ера на отбора, като от тогава и Крис Ууд пристигна за да подсили нападението.

Уотфорд загуби 6 поредни мача и е само на 2 точки над опасната зона. Тимът също напусна ФА Къп и ще търси подобрение, но това може би ще е невъзможно с потенциалните 12 липсващи играчи. 

При домакините ситуацията с липсващи имена също е сериозна, като може да лиспват цели 8 човека, сред които наказаният Манкийо. Вероятно е Ууд да дебютира в нападението.

Уотфорд загуби 12 от последните 14 мача като гост в лигата. Нюкасъл няма победа в 18 от последните си 19 мача в първенството. Срещата е важна за картината на дъното в края на сезона, като Уотфорд не загуби в 10 от последните 11 сблъсъка между тези отбори.

Прогноза: Нюкасъл - Уотфорд 1:1

 

Норич Сити - Евертън
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 15.01.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Норич загуби шест поредни срещи и остана на дъното в класирането и след сряда вечер и загубата от Уест Хем. Тимът на Дийн Смит обаче по някакъв начин е само на 3 точки от безопасността, което е постижим брой точки при подобрение.

Евертън почти не е играл в последния месец заради отлагане на срещите на тима. Тимът е на 8 точки над опасността и в момента се завръщат някои от болните играчи. Лука Дин обаче напусна клуба в посока Астън Вила.

Норич допусна по най-малко 2 гола в последните 4 кръга в лигата. Евертън няма победа в 11 от последните 12 кръга.

Прогноза: Норич Сити - Евертън 0:1

 

Бърнли - Лестър Сири
Стадион: Търф Моор
Дата: 15.01.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Бърнли се намира на поредица от 8 срещи без победа и посреща след 3 загуби поред съперника тук. Рекордът срещу Лестър у дома е добър с 3 победи и равен в последните 5 мача.

Лестър не игра през седмицата с Евертън заради отменен мач. Тимът има аргументи да поиска нова отмяна и в този случай след като 16 човека от тима биха могли да липсват. За купата на нациите аут са Менди, Ихеаначо, Ндиди и Амарти. Контузени са Фофана, Перейра, Джъстин, Бертран, Варди, Томас, Еванс и Сумаре, а под въпрос още Кастан, Сьоюнджу, Дака и Дюзбъри-Хол.

При домакините само Ашли Барнс лекува травма, но с коронавирус проблем имат Корнет, МакНийл, Тейлър, Питерс, Колинс и Видра.

Бърнли няма победа в 16 от последните 17 мача у дома в лигата. Лестър допусна по най-малко 2 гола в 3 поредни гостувания. И двата отбора не изглеждат в добро състояние, но формата при гостите е по-добра.

Прогноза: Бърнли - Лестър Сити 1:2

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Саутхемптън
Стадион: Молиню
Дата: 15.01.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс се намира в добра форма преди този двубой като след успеха над Ман Юнайтед тимът победи и с 3:0 Шефилд Юнайтед във ФА Къп през уикенда. В последната победа тимът вкара толкова голове, колкото в предходните три и надеждите са това да е помогнало на увереността в атака.

Саутхемптън няма загуба в последните 5 и задържа статистиката си въпреки че пострада с изгонвания в мачовете с Тотнъм и Суонзи. Във вторник тимът се разправи с Брентфорд с 4:1 и самочувствието ще е на ниво.

Уулвс има 6 сухи мрежи в последните 8 кръга, но не успя да вкара гол в 3 поредни домакинства. Двата последни мача между тези отбори завършиха при 1:1, което отново е възможност.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Саутхемптън 1:1

 

Уест Хем Юнайтед - Лийдс Юнайтед
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 16.01.2022 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем отново набра скорост и спечели 4 поредни срещи във всички състезания. Последно тимът се справи с Норич с 2:0 в сряда вечер. Идва второ поредно домакинство срещу осакатен състав на Лийдс Юнайтед. 

Гостите имат 4 загуби в последните 5 и последната победа е през октомври. Наказани за срещата тук са Йоренте и Робертс, докато контузии носят Стрюих, Гелхард, Филипс, Шакълтън, Кресуел и Купър. Под въпрос са още Фирпо, Бамфорд и Родриго.

В последните си 4 мача в лигата Уест Хем вкара по най-малко 2 гола. 2 гола вкара и намиращият се в блестяща форма Боуен срещу Норич, и се предполага нова игра с настроение и победа.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Лийдс Юнайтед 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
683