Ман Сити няма да се спре пред Челси


И. Ангелов

Ман Сити няма да се спре пред Челси

Манчестър Сити - Челси
Стадион: Етихад
Дата: 15.01.2022 г.
Час: 14:30 ч.

Манчестър Сити има 12 поредни победи във Висшата лига и с тази форма изглежда тимът си осигури титлата още преди новата година. Все пак има много време до края на кампанията, но голяма стъпка в тази посока би била победа над тима, сочен в началото на сезона за основен конкурент.

Челси бе влошил представянията си през декември, но започна новата година добре. Тимът достигна финала на Купата на лигата след два мача на полуфиналите с Тотнъм и общ резултат 3:0. В момента обаче "сините" са на 10 точки от върха в лигата и трябва задължително да вземат точките за да могат евентуално да отворят битката в челото.

Откъм състави, при домакините Рияд Марез ще играе в купата на нациите в Африка, което лишава Пеп Гуардиола от най-резултатния му футболист за кампанията. Кайл Уокър се върна в тима след месец отсъствие, но под въпрос остават Стоунс, Фоден и Зинченко.

При Челси контузените са в защитата - Бен Чилуел, Рийс Джеймс и Трево Чалоба. Тиаго Силва и Нголо Канте се върнаха в последната победа над Тотнъм с 1:0 след коронавирус. 

Ман Сити вкара по най-малко 2 гола на противниците си в 9 от последните 11 кръга в първенството. У дома Сити водеше на почивката и в края на 5 от последните 7 мача. Челси има проблеми в защита и набляга на подсилване на атакуващия фронт, като в 5 от последните 6 мача на гости тимът вкара поне по 2 гола. "Сините" не загубиха в 9 от последните 10 гостувания във Висшата лига.

Сити има само 1 суха мрежа в последните 4 у дома, но с 12 победи от 14 мача пред своя публика тимът ще е уверен в способностите си да вземе точките.

Прогноза: Манчестър Сити - Челси 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Челси (Томас Тухел)
 
Кепа
   
Кристенсен
Силва
Рудигер
Азпиликуета
Жоржиньо
Ковачич
Алонсо
Хаверц
Лукаку
Маунт
Стърлинг
Жезус
Силва
Гюндоган
Родри
Брюйне
Кансело
Уокър
Лапорт
Диаш
   
Едерсон
 
Ман Сити (Пеп Гуардиола)

Обоснована прогноза: Ман Сити - Челси 2:1

  Сподели
723