Челси и Ливърпул ще си попречат


И. Ангелов

Челси и Ливърпул ще си попречат

Челси - Ливърпул
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 02.01.2022 г.
Час: 18:30 ч.

Челси взе само 9 от последните си 18 възможни точки, след като и през седмицата видяхме само 1:1 с Брайтън. Проблемите на тима с липсващи играчи продължават и се влошават, като освен с коронавирус редица имена липсват с контузии. След този мач и вратарят Менди заминава за Купата на Африка, а в последните 8 мача с него тимът взе само 1 суха мрежа.

Ливърпул също получи удар по амбициите за титлата след последната загуба от Лестър с 1:0. До началото на този мач Ман Сити може да води на тима с 12 точки, и тук също предстои играчи да напуснат отбора за африканската купа.

В лагера на домакините контузени са трима от титулярните защитници - Рийс Джеймс, Тиаго Силва и Бен Чилуел, който може да пропусне целия сезон. Хаверц, Вернер и Лофтъс-Чийк са останалите с проблеми, като добра новина е формата на завърналия се Ромелу Лукаку.

При Ливърпул с наказание е Анди Робъртсън, Тиаго е под въпрос и с травми ще липсват Ориги, Адриан, Филипс и Елиът. След този мач лагера на тима напускат Мане, Салах и Кейта.

Челси избегна загубата в 13 от последните 14 кръга. У дома тимът загуби 3 от последните 5 срещу Ливърпул, поради което може би Тухел ще заложи на прагматичен подход и опит за избягване на рисковете.

Прогноза: Челси - Ливърпул 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Матип
Дайк
Арнолд
Цимикас
Хендерсън
Фабиньо
Кейта
Салах
Жота
Мане
Маунт
Лукаку
Зиеч
Алонсо
Жоржиньо
Канте
Одой
Рудигер
Кристенсен
Чалоба
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Ливърпул 1:1

  Сподели
1050