Ман Сити ще надвие Арсенал на гости


И. Ангелов

Ман Сити ще надвие Арсенал на гости

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: Емирейтс Стейдиъм
Дата: 01.01.2022 г.
Час: 14:30 ч.

Арсенал имаше цяла седмица да се подготви за тази среща, но мениджърът Микел Артета получи позитивен тест и това със сигурност е попречило на правилната подготовка. В момента тимът му се намира в добра форма с 5 поредни победи и в много по-добро състояние от това през август, когато Сити се разправи с 5:0 в последната среща на отборите.

Манчестър Сити се възползва от влошаването на резултатите на Челси и Ливърпул и така се отдалечи на върха в най-важната седмица от сезона. "Гражданите" вече водят с 8 точки над преследвачите си и до срещата на Челси разликата може да е 11.

В двата лагера има проблеми, като при домакините те са доста повече. Освен мениджъра, с коронавирус са Обамеянг, Томиясу, Соарес, Найлс и Чембърс, а Колашинац е с контузия.

При гостите с проблеми са Стоунс, Родри, Менди и Уокър. Фернандиньо изигра два поредни мача по 90 минути и вероятно ще получи почивка.

Манчестър Сити е на поход от 10 победи. Сити спечели 11 от последните 12 мача с Арсенал. "Артилеристите" в момента са във възможно най-добрата си форма за този противник с 5 победи и 4 сухи мрежи поред. 

Прогноза: Арсенал - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Диаш
Лапорте
Кансело
Зинченко
Гюндоган
Фернандиньо
Гюндоган
Марез
Силва
Стърлинг
Лаказет
Роу
Одегор
Сака
Джака
Партей
Тиърни
Уайт
Габриел
Холдинг
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Ман Сити 1:2

  Сподели
1094