Тотнъм - Ливърпул: Здрав мач, с над 2.5 гола


Н. Гавазов

Тотнъм - Ливърпул: Здрав мач, с над 2.5 гола

Тотнъм - Ливърпул

Стадион: "Тотнъм", Лондон

Дата: 19.12.2021 г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Пол Тиърни

Тотнъм и Ливърпул ще затворят програмата на 18-я кръг във Висшата лига на Англия, който ще остане в историята с отложените си 6 мача заради възникване на огнища от коронавирус в отборите. Каква интрига обаче ни предлага днешният ден! Вниманието на почитателите на английския футбол е приковано към оставащите три мача, тъй като и трите кандидата за титлата ще гостуват, а както знаем, всяка крачка встрани може да има големи последствия относно целите на отборите. Няма съмнение обаче, че двубоят в  северен Лондон се радва на най-голям интерес, защото стадионът на "шпорите" е едно от местата, където всеки фаворит би се препънал.

Тотнъм под ръководството на Антонио Конте се завръща към победния път и няма съмнение, че лондончани ще направят всичко възможно за успеха, който ще увеличи шансовете им за място в топ 4. Ливърпул обаче ще търси победата с не по-малко сили, за да продължи да преследва Манчестър Сити в битката за английската корона. Очакват ни вълнуващи минути в един здрав мач, който със сигурност няма да остане без внимание и от почитателите на залозите.

"Шпорите" влизат в сблъсъка след категоричен успех с 3:0 над Норич, който се оказа трети пореден за хората Конте. Трябва веднага да кажем обаче, че и трите победи бяха срещу аутсайдери. Това обаче помогна на лондончани не само да излязат от дупката, в която бяха изпаднали след четирите си поражения в рамките на 40 дни, а и да натрупат самочувствие и най-важното - да се изкачат нагоре в таблицата за класиране. Към момента "шпорите" са седми в таблицата за класиране, на седем точки от четвъртия Арсенал, но веднага ще уточним, че хората на Конте са с три двубоя в ръкава си, заради отлагане на двубои поради епидемията с коронавируса.

Ливърпул провежда мощно отрязъка след последната международна пауза. Хората на Юрген Клоп сякаш се разгневиха на скандалната загуба от Уест Хем в началото на ноември и започнаха да си го изкарват на съперниците. Така "жертви" на мърсисайдци станаха Арсенал, Саутхемптън и Евертън, които получиха по четири гола, както и Порто, който се надяваше на благосклонност от страна на "червените". След това мърсисайдци записаха още четири успеха, с не толкова гръмки резултати, но и противниците смениха тактиката, залагайки на дефанзивен футбол. Така или иначе Ливърпул е  в победен ход от осем мача във всички турнири, а това позволи на тима да остане на точка от лидера Манчестър Сити.

Ромеро и Скарлет няма да играят за домакините, а Регилон, Сон и Моура са под въпрос. Гостите са с повече проблеми, а най-ужасяващото е, че Ван Дайк ще пропусне двубоя заради положителен тест за коронавирус. Освен нидерландеца, аут са Адриан, Елиът, Скип, Филипс, Фабиньо и Джоунс.

- Последната среща завърши с победа 3:1 за Ливърпул.

- Седем от последните девет сблъсъка бяха с три или повече гола.

- Изминаха шест години, откакто домакините запазиха суха мрежата си тук.

- Гостите отбелязаха два или повече гола в три от предишните четири мача на този стадион.

Както казахме, очаква ни здрав мач и с интерес ще наблюдаваме каква тактика ще избере Конте срещу своя опонент. Проблем за гостите може да се окаже отсъствието на Ван Дайк, но пък нападателите на "червените" и особено Мохамед Салах се намират в страхотна форма - това е отборът, вкарал най-много (48) гола във Висшата лига.

Предполагаме, че ще видим попадения и в двете врати, а опцията над "2.5" гола в мача е напълно реална. Относно крайния победител, по-добре е да се доверим на Ливърпул, отколкото на Тотнъм.

Прогноза: Тотнъм - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Матип
Конате
Робертсън
Кейта
Хендерсън
Милнър
Салах
Фирмино
Мане
Баргвайн
Кейн
Селсо
Хойберг
Уинкс
Регилон
Танганга
Дейвис
Дайър
Санчес
   
Лорис
 
Тотнъм (Антонио Конте)

Обоснована прогноза: Тотнъм - Ливърпул 1:2

  Сподели
904