Арсенал – Уест Хем: Очаквайте голове и в двете врати


Н. Гавазов

Арсенал – Уест Хем: Очаквайте голове и в двете врати

Арсенал – Уест Хем

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 15.12.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Антъни Тейлър

В една от срещите на 17-я кръг на Висшата лига на Англия ще се срещнат отборите на Арсенал и Уест Хем. Доскоро "артилеристите" бяха част от т.нар. Голяма четворка и през този сезон се опитват да се завърнат в тази компания. "Чуковете" пък вече не крият амбициите си да завършат сред четирите най-силни в турнира. Проблемът за двата лондонски колектива е, че  Челси, Ливърпул и Манчестър Сити нямат намерение да спират, което означава, че мястото е само едно.  А отзад настъпват и Манчестър Юнайтед, и Тотнъм. В този ред на мисли мачът тази вечер е с огромно значение за Арсенал и Уест Хем, а ние очакваме истинска битка, напълно в духа на Висшата лига.

Колективът на Микел Артета имаше чудесен период до ноемврийската международна пауза, но след това допусна три загуби и победи само два пъти в пет срещи. Единственото успокояващо е, че пораженията бяха на гости на Ливърпул, Манчестър Юнайтед и Евертън. Въпреки тези не толкова добри резултати, "артилеристите" остават само на две точки от 4-то място. По-големите проблеми за Арсенал са извън терена. Скандалите с Пиер-Емерик Обамеянг доведоха до отнемане на лентата на габонец, а изхождайки от ситуацията с Месут Йозил, много е вероятно Обамеянг да е изиграл последната си среща за тима. Това е проблем, защото слабото звено в състава е позицията на централния нападател. Александър Лаказет е добър, но по-скоро като подсигуряващ централния нападател, отколкото като голмайстор и таран.

В миналия кръг Уест Хем се препъна в свръхотбранителния Бърнли (0:0), което не е изненада с оглед на това, че съперникът е в състояние да сложи прът в колелата и на по-класни отбори. Общо взето "чуковете" преминават през лош период, заради двете загуби и само една победа в последните си пет двубоя. Светъл лъч в представянето на колектива на Дейвид Мойс е победата с 3:2 над Челси преди две седмици. След тези резултати Уест Хем е четвърти, но ако загуби днешния мач, там ще се озове днешният му съперник.

Колашинац и Обамеянг няма да играят от страна на Арсенал, а Лено е под въпрос. Гостите са без контузените Зума, Огбоня, Джонсън и Фредерикс.

Казахме вече, че това е много важна среща, а от това следва да очакваме и много оспорван двубой, което се вижда от прогнозите на букмейкърите. Коефициентът за победа на Арсенал се движи около и над 2.00,  а успех на гостите – около 3.00.

Нашите очаквания са, че нито един от съперниците няма да установи пълен контрол върху играта, а що се отнася до резултата, най-вероятно ще видим голове в двете врати.

Прогноза: Арсенал – Уест Хем 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уест Хем (Дейвид Мойс)
 
Фабиански
   
Цуфал
Доусън
Диоп
Масуаку
Сучек
Рийс
Боуен
Влашич
форналс
Антонио
Лаказет
Едегор
Смит-Роу
Локонга
Парти
Сака
Таварес
Мегалянес
Уайт
Томиасу
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Уест Хем 1:1

  Сподели
705