Челси ще надвие и Евертън


И. Ангелов

Челси ще надвие и Евертън

Челси - Евертън
Стадион: Стамфорд Бридж
Дата: 16.12.2021 г.
Час: 21:45 ч.

Челси бе спечелил само 1 от последните си 4 срещи преди последната победа над Лийдс с 3:2 във Висшата лига, която повиши духа. Тази победа бе важна и заради успехите на Ман Сити и Ливърпул в кръга. Сега "сините" посрещат противник, който е удобен на "Стамфорд Бридж" по традиция - Челси няма загуба в 11 поредни мача у дома срещу Евертън.

"Карамелите" на Рафаел Бенитез показаха голям характер наскоро в срещата с Арсенал, която обърнаха до победа с 2:1, защото това стана първа победа в последните 10 мача. Последната загуба след това от Кристъл Палас с 3:1 стана 7-ма в последните 9 мача общо и това е тревожно. Единствената победа на гости на Бенитез бе срещу Брайтън през август.

Гостите продължават да лекуват много травми, като и Лука Дин е наказан. Калвърт-Люин, Джери Мина, Том Дейвис и Гилфи Сигурдсон са аут, под въпрос са Алан и ключовия Ришарлисон, който 3 пъти вкара на Арсенал, но ВАР отмени 2 от попаденията му.

Бен Чилуел продължава да липсва за домакините, Ковачич е с коронавирус, и под въпрос са Канте и Чалоба. 

Евертън загуби 4 пъти поред на гости. Челси няма загуба в 9 от последните 10 кръга, и макар да намали оборотите тимът остава фаворит тук.

Прогноза: Челси - Евертън 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Евертън (Рафа Бенитес)
 
Пикфорд
   
Холгейт
Кийн
Коулман
Годфри
Дукуре
Делф
Гомес
Таунсенд
Рондон
Грей
Пулисич
Лукаку
Зиеч
Алонсо
Жоржиньо
Чийк
Джеймс
Рудигер
Силва
Кристенсен
   
Менди
 
Челси (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Челси - Евертън 3:1

  Сподели
576