Арсенал няма да сгреши срещу Саутхемптън


Н. Гавазов

Арсенал няма да сгреши срещу Саутхемптън

Арсенал - Саутхемптън

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 11.12.2021 г.

Час: 17:00 ч.

Съдия: Жаред Жилет (Австралия)

Арсенал ще приеме Саутхемптън в двубой от 16-я кръг на Висшата лига на Англия с надеждата да се завърне на победния път. "Артилеристите" имаха отличен период след международната пауза през септември, записвайки шест победи и две равенства. Ситуацията обаче се промени през втората половина на ноември. Хората на Микел Артета допуснаха три загуби от четири двубоя, като единственият успех бе срещу бедстващия Нюкасъл. Показателно  е поражението в миналия кръг срещу Евертън. Лондончани поведоха в резултата, но вместо да го развият и убият интригата, допуснаха изравняване, а в самия край на срещата позволиха на "камарелите" да отбележат победно попадение. Така Арсенал се смъкна на 7-мо място в таблицата за класиране, на 4 точки от четвъртата позиция.

Саутхемптън не се представя добре през този сезон и това, което оставя "светците" над чертата е, че има много по-слаби тимове от тях. Хората на Ралф Хазенхютъл са само с три победи от 15 мача, които записаха през октомври, но тимът не може да намери себе си след ноемврийската международна пауза. Отборът претърпя две поражения (едно от аутсайдера Норич) и записа две равенства. Така Саутхемптън събра 16 точки и заема 16-то място в таблицата за класиране, на 6 пункта от опасната зона.  

Домакините са без контузения Колашинач. Гостите не могат да разчитат на намиращите се в лазарета Беднарек, Маккарти и Армстронг, както и на наказаните Салису и Ромео.

- Арсенал е без загуба в последните пет мача срещу Саутхемптън - три победи и две равенства.

- Саутхемптън е само с една победа от последните си седем гостувания.

- Арсенал е с 5 победи и 1 равенство в последните си седем домакинства.

Въпреки последните сътресения, Арсенал е абсолютният фаворит в срещата. Отборът на Артета разполага с по-качествени изпълнители, ще има подкрепата на трибуните, освен това "светците" имат кадрови проблеми, които ще се отразят на играта им. Победа на домакините с марж от два гола изглежда напълно реалистично и всякакъв друг резултат ще е голяма изненада.  

Прогноза: Арсенал - Саутхемптън 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Саутхемптън (Ралф Хазенхютъл)
 
Кабайеро
   
Ливраменто
Стевенс
Лианко
Уокър-Питърс
Редмънд
Уорд-Прайс
Диала
Тела
Броха
Адамс
Обамеянг
Роув
Едегор
Сака
Джака
Партей
Тиърни
Магаляес
Уайт
Томиасу
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Саутхемптън 2:0

  Сподели
564