Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига

Кристъл Палас- Астън Вила
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 27.11.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас се намира на поредица от седем срещи без загуба и това е най-доброто подобно постижение в лигата. Целта на Патрик Виейра обаче ще е да подобри равенствата към победи след като 5 от тези срещи бяха равни. 

Стивън Джерард започна начело на Астън Вила с победа над Брайтън и така прекъсна серия от 5 загуби. Той дори постигна и суха мрежа. В първия мач на Джерард той предпочете да приеме играта на съперника и действа на контра, което отново може да е подхода му тук. 

Кристъл Палас има 3 поредни победи у дома над Вила. В 5 от последните 6 кръга домакините вкараха по най-малко 2 гола, включително на Манчестър Сити.

Прогноза: Кристъл Палас - Астън Вила 2:1

 

Норич Сити - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 27.11.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Дийн Смит започна работата си начело на Норич с победа с 2:1 над Саутхемптън - противникът, който го уволни от Астън Вила когато надви бившия му отбор. Сега Норич спечели два мача поред във Висшата лига за първи път от април, 2016 г. Тимът не е постигал 3 поред от 2012 година.

Уулвс се поправи след загуба от Кристъл Палас като впечатли в успеха 1:0 над Уест Хем, който се намира близо до върха. Бруно Лаге има 5 победи в последните 7 кръга и срещу Норич "вълците" нямат загуба в 4 поредни срещи. В тях гостите и вкараха по най-малко 2 пъти на съперника.

Прогноза: Норич Сити - Уулвърхемптън Уондърърс 1:2

 

Брайтън - Лийдс Юнайтед
Стадион: Фалмър Стейдиъм
Дата: 27.11.2021 г.
Час: 19:30 ч.

Брайтън загуби от Астън Вила в последния кръг и така вече 8 поред няма победа. Във Висшата лига 5 от последните 7 срещи бяха равенства. 

Лийдс поведе на Тотнъм при Антонио Конте, но вдъхновено представяне на противника във второто полувреме доведе до обрат и загуба на тима на Биелса 2:1. Все още победите за първите 12 кръга са само 2 и то над Уотфорд и Норич при Фарке. Проглемите с контузени продължават, но поне Биелса обяви, че тук Рафиня и Родриго може да се завърнат. Бамфорд продължава да липсва.

Брайтън не допусна гол от Лийдс в 5 поредни мача във всички турнири. Брайтън и спечели 8 от последните 9 срещи с Лийдс. В момента обаче формата на домакините не е добра, както и на гостите, което може да доведе до скучно равенство.

Прогноза: Брайтън - Лийдс 0:0

 

Бърнли - Тотнъм
Стадион: Търф Моор
Дата: 28.11.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Този сезон Бърнли не успява да спре повечето противници от това да вкарат, и до тук с 1 суха мрежа (и то срещу Норич), тимът е един от двата с повече допуснати голове от Манчестър Юнайтед. Но пък от друга страна вкараните голове (14) са повече от отбори като Арсенал (13).

Тотнъм се изложи срещу словенския Мура през седмицата като загуби с 2:1. Това е отбор, сформиран през 2012 година, който е на пето място в Словения и никога не бе печелил европейски мач. След мача Антонио Конте обяви, че до момента не бил разбрал колко лошо е положението при "шпорите", като намекна и за бъдещето си. Според него отборът няма качеството за стандартите на неговия стил футбол и трябва много работа за подобрение.

От състава на Бърнли тук ще липсват наказаните Тарковски и Уестууд, което ще помогне на шансовете на гостите, където здравословните проблеми почти липсват.

Тотнъм запази мрежата си суха в 6 от последните 8 мача с Бърнли. Бърнли не победи в 15 от последните 16 мача у дома в лигата. Тотнъм не загуби 14 от последните 15 срещи с Бърнли, но трябва да повиши стандартите си за да постигне победа.

Прогноза: Бърнли - Тотнъм 0:1

 

Брентфорд - Евертън
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 28.11.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Брентфорд изигра вълнуващ мач с Нюкасъл Юнайтед в последния кръг и след 6 гола двата тима поделиха точките. Този резултат прекрати лошата серия от 4 загуби. 

Евертън не се противопостави на Ман Сити и отстъпи с 3:0 последно. Това е втори пореден мач, в който тимът не вкара и гол, а проблемите в здравословен план продължават. Контузени са Калвърт-Люин, Андре Гомез, Джери Мина, Том Дейвис, и под въпрос са Дукуре, Грей и Алан. Сигурдсон е аут с проблеми със закона, а наказани са Ришарлисон и Холгейт.

Брентфорд не може да разчита на редица играчи както през кампанията до тук - Айер, Рая, Дасилва, Йенсен и Жанвиер, но под въпрос са още Уиса, Сьоренсен и Занка.

Евертън няма победа в 6 кръга, а Брентфорд - в 3 поредни у дома. Домакините нямат успех пред своята публика от октомври и това може да е добър шанс срещу обезверен противник с много проблеми.

Прогноза: Брентфорд - Евертън 1:1

 

Лестър Сити - Уотфорд
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 28.11.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Лестър прекрати поредицата от мачове без победа (4) с успеха с 3:1 над Легия Варшава през седмицата. Брендан Роджърс ще се надява това да върне увереност в неговите момчета след погрома от Челси с 3:0 предната седмица.

Уотфорд продължава да играе от едната в другата крайност. Тимът отстъпи на Ливърпул с 5:0, унищожи Евертън с 5:2, загуби два мача поред с по 1:0 и след това разби Манчестър Юнайтед с 4:1. Трудно е в момента да се разбере какво да очакваме от Клаудио Раниери, но самочувствието ще е налице.

Уотфорд има 10 загуби в последните 12 мача като гост в лигата. Лестър има 5 победи над този противник у дома поред и в 4 не допусна гол. 

Прогноза: Лестър Сити - Уотфорд 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
324