Ливърпул - Арсенал: Три точки за домакините


Н. Гавазов

Ливърпул - Арсенал: Три точки за домакините

Ливърпул - Арсенал

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 21.11.2021 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Майкъл Оливър

Ливърпул посреща Арсенал в мач от 12-я кръг на Висшата лига на Англия в опит да се завърне на победния път. Гостите от своя страна ще търсят първи успех на "Анфийлд" от 2012 година, което би ги вкарало в топ 4, за сметка на утрешния им съперник.

Домакините влизат в мача след изненадваща загуба с 3:2 на гости на Уест Хем, което е първо поражение за мърсисайдци във всички турнири през сезона. В интерес на истината имаше няколко скандални момента около този двубой, като всички те  бяха в ущърб на "червените". А седмица по-рано хората на Юрген Клоп направиха 2:2 с Брайтън у дома. Така мърсисайдци загубиха 4 точки в мачовете си след знаменитата победа на "Олд Трафорд" и това се отрази на класирането им - сега Ливърпул има 22 пункта и заема 4-та позиция, на 4 точки от лидера Челси.

Арсенал започна октомври с две поредни равенства, но тревогите на феновете бързо приключиха. Колективът на Микел Артета с лекота преодоля с 3:1 намиращия се в криза Астън Вила, а след това се справи и на гости на Лестър, показвайки класа и рационалност. В миналия кръг лондончани не бяха убедителни, но въпреки това постигнаха минимален успех над Уотфорд, като автор на единствения гол бе Емил Смит-Роу. Така "артилеристите" събраха 20 точки и се изкачиха на 5-та позиция.

Фирмино, Кейта, Елиът, Джоунс, Гомес и Милнър са отсъстващите в лагера на Ливърпул, което определено е проблем за треньорския щаб. Гостите са без Колашинас и Джака, които лекуват травми.

- Ливърпул спечели и двата мача с Арсенал през миналия сезон.

- В последните 11 мача бяха отбелязани над 2.5 гола, като и двата тима се разписаха по 9 пъти.

- Тук Ливърпул има 6 победи и 4 равенства в последните 10 двубоя с Арсенал.

- Хората на Клоп вкараха два и повече гола във всички, с изключение на един домакински мача през този сезон.

Няма съмнение, че този двубой ще е украшение не само на съботната вечер, но и на английския уикенд. Мнозина експерти, симпатизиращи на гостите изказаха предположения за частичен или пълен успех на Арсенал и вероятно това идва на фона на формата на съперниците в последните мачове. Трябва обаче да останем реалисти и да не се опираме на емоциите. "Артилеристите" играят трудно навън и бележат малко, въпреки последните успехи. Освен това хората на Артета са податливи на натиск от трибуните, а "Анфийлд" с неговата атмосфера никак не е приятно място за посещение. Не на последно място, последните неуспехи на домакините бяха породени от конюнктурни фактори, включително и емоционалната победа над Манчестър Юнайтед.

Предположенията ни са, че Ливърпул ще доминира и ще постигне победа в двубоя. Дори можем да предположим за домакински голове във всяко полувреме и попадение на Садио Мане, който се разписа в последните четири мача на своите.

Прогноза: Ливърпул - Арсенал 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Томиасу
Уайт
Магаляес
Тиърни
Партей
Локонга
Сака
Едегор
Роув
Обамеянг
Мане
Жота
Салах
Тиаго
Фабиньо
Окслейд-Чембърлейн
Цимикас
Ван Дайк
Матип
Александър - Арнолд
   
Алисон
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Арсенал 2:1

  Сподели
617