Ман Сити ще вземе точките на Олд Трафорд


И. Ангелов

Ман Сити ще вземе точките на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Стадион: Олд Трафорд
Дата: 06.11.2021 г.
Час: 14:30 ч.

Според някои издания Оле Гунар Солскяер е получил точно 3 мача за да спаси кариерата си начело на Манчестър Юнайтед след унижението от Ливърпул с 5:0 на "Олд Трафорд" наскоро. Така той прие нова система на игра и победи Тотнъм, но срещу Аталанта имаше късмет Кристиано Роналдо да вкара в последната минута за равенство в ШЛ. 

С централна тройка бранители схемата проработи срещу слаб Тотнъм, който смени мениджъра си след загубата, но контузията на Рафаел Варан върна старата подредба за Солскяер и той бе надигран. Без ключовия защитник Манчестър Сити също ще има възможност да натрупа напрежение над Солскяер, като в медиите тръгнаха слухове, че Юнайтед преговаря със Зинедин Зидан за неговия пост.

Манчестър Сити нямаше никакви проблеми с Брюж в Шампионска лига през седмицата за 4:1, като Пеп Гуардиола заложи на доста силен състав. Предстои да видим на какво ще заложи той срещу един от основните съперници във Висшата лига през уикенда.

Откъм състави, при домакините голяма ще е липсата на Рафаел Варан, който ще отсъства поне месец с проблем в бедрото. Пол Погба пък има наказание от 3 срещи след червения картон с Ливърпул. Виктор Линдельоф е под въпрос с малка травма, заради която бе заместен от Ерик Баили в ШЛ. Очаква се Фред и Кавани да се върнат в тима след почивката през седмицата.

При Гуардиола наказан е Аймерик Лапорт заради червения си картон в последния кръг. Феран Торес и Бенджамин Менди ще отсъстват. Изненадващо Кайл Уокър и Жоао Кансело стартираха през седмицата, като може да видим ротация на позициите на крайните защитници.

Манчестър Юнайтед не допусна гол в 5 от последните 6 мача във всички състезания с Ман Сити. Манчестър Сити не загуби 17 от последните 19 гостувания във Висшата лига. Само Жозе Моуриньо и Юрген Клоп имат повече победи над Пеп Гуардиола от Оле Гунар Солскяер, но в момента е трудно да си представим как норвежецът ще вземе резултат тук. В защитен план Юнайтед изглежда тежко неподготвен срещу отбори от висока класа.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Стоунс
Диаш
Уокър
Кансело
Брюйне
Родри
Силва
Жезус
Фоден
Грилиш
Роналдо
Кавани
Бруно
Фред
МакТоминей
Шоу
Бисака
Магуайър
Линдельоф
Баили
   
Хеа
 
Манчестър Юнайтед (Оле Солскяер)

Обоснована прогноза: Манчестър Юнайтед - Ман Сити 1:3

  Сподели
453