Лестър - Арсенал: Очаквайте голова престрелка


Н. Гавазов

Лестър - Арсенал: Очаквайте голова престрелка

Лестър - Арсенал

Стадион: "Кинг Пауър", Лестър

Дата: 30.10.2021 г.

Час: 14:30 ч.

Съдия: Майкъл Оливър

Лестър и Арсенал ще открият програмата на 10-я кръг на Висшата лига на Англия. Ако не бе двубоят в северен Лондон, тази среща спокойно бихме определили като централна на кръга, но определенията нямат никакво значение тук, защото на "Кинг Пауър" ще бъде горещо и интригата е гарантирана.

Лестър е в серия от две победи и равенство в трите си октомврийски срещи, като вкара два или повече гола в шест от последните си седем мача. В този период "лисиците" победиха Манчестър Юнайтед с 4:2, а в миналия кръг се наложиха с 2:1 на гости на дръзкия Брентфорд. Така Лестър събра 14 точки и е на девето място в таблицата за класиране, на три пункта от топ 4.

Арсенал започна лошо кампанията си, но сега жъне плодовете на доверието към Микел Артета. Лондончани са в серия от девет двубоя без загуба, като в седем от тях постигнаха победи. В миналия кръг "артилеристите" без проблеми се справиха с Лийдс и с 14 точки се изкачиха на десета позиция в класирането на Висшата лига. Впечатляваща е резултатността на Арсенал - тимът вкара два и повече гола в пет от последните си шест срещи, а интересното е, че хората на Артета имат само две загуби на гости от февруари.

Домакините са без контузените Фофана, Ндиди, Абрингтън и Джъстин. За гостите няма да играе Джака, който е в лазарета. Добрата новина е, че Уайт ще играе

И двата отбора се намират в добра форма, което предполага равностоен мач. Вероятно гостите ще се опитат повече да владеят топката, а техните домакини да контраатакуват. Но нашето предложение е да се играе за отбелязани голове в мача. 12 от последните срещи между тези съперници завършиха с голове от двата тима. Също така гостите имат пет гола от последните си пет визити тук, а домакините не са вкарвали от началото на годината само на Манчестър Сити. Над 2.5 гола в двубоя е разумна опция, за по-смелите - над 3.5 попадения в мача.

Прогноза: Лестър - Арсенал 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Томиасу
Уайт
Магаляес
Таварес
Партей
Локонга
Сака
Лаказет
Роув
Обамеянг
Варди
Ихеначо
Мадисън
Бертран
Тилеманс
Сумаре
Кастан
Сиюнджу
Еванс
Амарти
   
Шмейхел
 
Лестър (Брендън Роджърс)

Обоснована прогноза: Лестър - Арсенал 2:2

  Сподели
439