Анонс на 10-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 10-ти кръг от Висшата лига

Бърнли - Брентфорд
Стадион: Търф Моор
Дата: 30.10.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Бърнли все още няма победа във Висшата лига и заема позиция в опасната зона, като в две поредни срещи на своя терен не успя да вкара и гол на съперниците си. 

Брентфорд бе на поредица от две загуби в лигата, но прекрати серията в Купата на лигата през седмицата, където отстрани Стоук Сити. В лагера на гостите 8 човека имат проблеми и това е голям бонус за Бърнли - Мбеумо, Дасилва, Сьоренсен, Баптисте, Уиса, Жанелт и Рая, докато Пинок е под въпрос.

Бърнли няма победа в 14 домакински мача от Висшата лига. Бърнли има 4 поредни победи над Брентфорд, обаче. Тук задачата на гостите ще е да поправи това, но без партньора на Иван Тоней в атака. "Пчеличките" все още нямат загуба като гост този сезон и са с 2 поредни победи на гости.

Прогноза: Бърнли - Брентфорд 0:1

 

Уотфорд - Саутхемптън
Стадион: Викъридж Роуд
Дата: 30.10.2021 г.
Час: 17:00 ч.

След като допусна 5 гола от Ливърпул, Уотфорд вкара 5 на Евертън миналия уикенд за победата с 5:2 в само втората среща на Клаудио Раниери начело. 

Саутхемптън напусна Купата на лигата през седмицата срещу Челси и след дузпи. В лигата тимът избегна загубата в последните два кръга, което държи тима над опасната зона. В сравнение със своя домакин "светците" заемат позиция 2 точки под 14-тото място.

На гости Саутхемптън не се представя добре и не успя да спечели в 9 поред, като в 8 допусна по 2 или повече гола. Конкретно в гостуванията на Уотфорд "светците" не загубиха в последните 7 случая обаче.

Прогноза: Уотфорд - Саутхемптън 1:1

 

Норич Сити - Лийдс Юнайтед
Стадион: Кероу Роуд
Дата: 31.10.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Нещата продължават да вървят все по на зле за Норич, който последно загуби със 7:0 от Челси. От 9-те кръга до тук тимът загуби 7 и вкара само 2 гола.

Лийдс също не показва обичайното си ниво този сезон. Намирайки се само на 1 позиция и 3 точки над опасността този отбор има само 1 победа от 9-те кръга. Липсата на Патрик Бамфорд на моменти този сезон изглежда много вреди на тима, и Марсело Биелса ще започне да усеща напрежението ако слабите резултати продължат.

Норич не вкара гол в 11 от последните си 13 мача в лигата. Домакините нямат победа в 19 кръга.

Прогноза: Норич Сити - Лийдс Юнайтед 0:1

 

Астън Вила - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Вила Парк
Дата: 31.10.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Астън Вила се намира в тежък период с 3 поредни загуби в момента, но съставът страдаше от някои големи липси до сега, и с подобряването на ситуацията това оправдание на мениджъра ще отпадне. В момента само Трезеге липсва с травма.

Уест Хем е на обратната страна на медала, като поредицата добри резултати продължават и позитивното настроение изглежда не позволява играчите да изпитат умора, макар да участват на няколко фронта без особена ротация. Все пак без Деклан Райс и Михаил Антонио тимът на Дейвид Мойс отстрани и Манчестър Сити от Купата на лигата през седмицата.

"Чуковете" нямат загуба в 7 поредни гостувания в лигата. Вила допусна по най-малко 2 гола в последните 3 кръга. Уест Хем спечели 10 от последните 12 възможни точки като гост, и е вероятно сега тази статистика да стане 13 от 15. 

Прогноза: Астън Вила - Уест Хем Юнайтед 1:3

 

Уулвърхемптън Уондърърс - Евертън
Стадион: Молиню
Дата: 01.11.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Традиционно срещата между тези два отбора предлага зрелище, а формата в момента е на страната на домакините, които след 3 поредни победи направиха равенство срещу Лийдс последно. Все пак сушата пред гола от началото на сезона е позабравена и виждаме прогрес при Бруно Лаге след напускането на Нуно Санто в посока Тотнъм.

Обратно, Рафа Бенитез започва да чувства напрежение от феновете на Евертън, особено след последните загуби от Уест Хем и Уотфорд, от които тимът получи общо 6 гола във вратата си. Миналата година "карамелите" спечелиха и двете срещу с Уулвс, но Раул Хименез липсваше, а той вкара във всички свои 4 мача  срещу този съперник преди тежката си травма.

Сега Хименез е на линия, както и Ришарлисон при Евертън, което увеличава шансовете да видим голове. Бразилецът има 5 гола в 5 мача срещу Уулвс.

Прогноза: Уулвърхемптън Уондърърс - Евертън 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
281