Анонс на 9-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 9-ти кръг от Висшата лига

Кристъл Палас - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Кристъл Палас изоставаше от Арсенал в последния кръг, обърна противника и допусна гол в последната секунда за 2:2 в едно добро представяне, което постави тима на 14-та позиция за момента. 

Нюкасъл загуби първата среща след промяната на собствеността на клуба, като отстъпи на Тотнъм с 3:2 и остана на предпоследно място в класирането със само 3 регистрирани точки до момента в кампанията. Сега Джонджо Шелви ще отсъства отново след като бе изгонен минути след завръщането си от дълга травма, докато с проблеми са още Дъмет, Дубравка, Удман и Алмирон.

Уилфред Заха е под въпрос за домакините и може да е голяма липса ако не успее да се възстанови до срещата. Кристъл Палас направи 3 поредни равенства в лигата, докато Нюкасъл не успя да победи в 8-те кръга до тук. Гостите се разделиха с мениджъра Стив Брус и без заместник до момента ще е неясно как тимът ще се подготви и подреди в двубоя.

Прогноза: Кристъл Палас - Нюкасъл Юнайтед 1:0

 

Евертън - Уотфорд
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Евертън загуби стопроцентовия си актив у дома в последния кръг когато отстъпи на Уест Хем Юнайтед с 1:0. "Карамелите" обаче изглеждат добре този сезон и ще са уверени в завръщането към победите срещу по-лек съперник.

Клаудио Раниери преживя труден следобед в първата си среща след завръщането във Висшата лига като мениджър на гостите, след като му се падна да играе с Ливърпул. Мърсисайдци нанесоха погром с 5:0, което означава 3 загуби в 4-те гостувания на Уотфорд до тук в сезона.

Евертън загуби Абдулай Дукуре поради сериозна травма и освен него и Делф под въпрос са още Ришарлисон, Калвърт-Люин и Андре Гомес.

Уотфорд има 9 загуби в 10 гостувания в лигата, не вкара гол в 5 от последните 7 кръга, като отстъпи и в 3 мача поред срещу Евертън. Дори с липси домакините са фаворити тук.

Прогноза: Евертън - Уотфорд 2:1

 

Лийдс - Уулвърхемптън Уондърърс
Стадион: Еланд Роуд
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Лийдс има само 1 победа в първите 8 кръга на Висшата лига, като постоянството липсва за момента при тима на Марсело Биелса. Сега Патрик Бамфорд продължава да е контузен заедно с Калвин Филипс, Ейлинг, Кох и Фирпо.

Уулвс спечели 3 кръга поред след изключителното представяне последния кръг срещу Астън Вила. След поредица мачове без достатъчно концентрация в нападение, изглежда "вълците" намериха формулата.

Уулвс има 5 поредни победи над Лийдс и в последните 3 като гост не допусна гол от този опонент. С оглед проблемите на домакините фаворит ще е гостът тук.

Прогноза: Лийдс - Уулвърхемптън Уондърърс 0:1

 

Саутхемптън - Бърнли
Стадион: Сейнт Мерис Стейдиъм
Дата: 23.10.2021 г.
Час: 17:00 ч.

Саутхемптън взе първата си победа за сезона в последния кръг от Лийдс с 1:0. Ключовият Джеймс Уорд-Прауз обаче ще липсва с наказание тук, като Че Адамс е под въпрос след като тренира от скоро.

Бърнли очаквано отстъпи на Манчестър Сити с 2:0, но това е голямо подобрение с оглед последните години гостувания на "Етихад". Гостите все още търсят първата си победа за кампанията и се намират в опасната зона.

Бърнли няма победа в 11 поредни мача в лигата и в последните 4 гостувания получи поне по 2 гола във вратата си. Миналата година "светците" победиха Бърнли и у дома, и на гости, като това може да се повтори.

Прогноза: Саутхемптън - Бърнли 1:0

 

Уест Хем Юнайтед - Тотнъм
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 24.10.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем се справи лесно с Генк в Лига Европа през седмицата, и с този успех виждаме 5 победи от последните 6 мача във всички турнири. Статистиката у дома обаче сочи липса на победи в последните 3 мача на "Лондон Стейдиъм" и трябва да се подобри.

Тотнъм загуби от Витес в европейската лига на конференциите с 1:0 през седмицата. Миналата година "шпорите" загубиха дербито на "Лондон Стейдиъм". Срещу Витес видяхме силен състав, но играта не бе на ниво.

И двата тима са в добро здраве. Само Алекс Крал има коронавирус при домакините, докато Владимир Цоуфал е под въпрос. Сесеньон и Дохърти са с проблеми при гостите. Сон Хьонг-Мин и Брайън Гил бяха получили позитивни тестове за коронавирус, но се оказа, че последващи тестове са върнали негативен резултат и са на линия.

В 7 от последните си 8 гостувания в лигата Тотнъм получи по най-малко 2 гола във вратата си. Уест Хем също получи поне по толкова в 3 поредни домакинства. Вероятно е да видим попадения в този двубой, като формата е на страна на домакините.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Тотнъм 3:2

 

Брентфорд - Лестър Сити
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 24.10.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Брентфорд нямаше късмета да вземе поне точка от Челси в последния кръг, като това не се случи само защото Едоард Менди изигра срещата на живота си на вратата на "сините", изваждайки невъзможни ситуации когато противникът го обсипваше с атаки. Така новакът в лигата вече показа, че може да се мери по игра с Арсенал, Ливърпул и Челси.

Лестър допусна 5 гола в последните си 2 мача, но от своя страна вкара цели 8. Фофана, Джъстин и Ндиди продължават да липсват, под въпрос са още Кастан, Тилеманс и Перез. 

Лестър няма суха мрежа като гост този сезон, и няма победи на гости. Ако Брентфорд покаже настроението от последния кръг, "лисиците" трудно ще се измъкнат от този двубой с нещо.

Прогноза: Брентфорд - Лестър Сити 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
325