Арсенал - Астън Вила: Очаквайте минимален успех за домакините


Н. Гавазов

Арсенал - Астън Вила: Очаквайте минимален успех за домакините

Арсенал - Астън Вила

Стадион: "Емирейтс", Лондон

Дата: 22.10.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Крейг Поусън

Арсенал и Астън Вила ще открият програмата на 9-я кръг на Висшата лига на Англия. "Артилеристите" започнаха лошо кампанията си, но набраха ход и са един от четирите тима, които са без загуба в последните пет кръга. Бирмингамци от своя страна са отбор-енигма, който може да избухне срещу някой от грандовете и да се срине срещу аутсайдер. Какво ще се случи на "Емирейтс" - ще изненадат ли гостите своя домакин или лондончани ще оправдаят предварителните прогнози? Това ще разберем утре вечер, когато бъде даден старът на английския уикенд.

Както казахме, Арсенал започна лошо сезона, като дъното бе достигнато в последния мач за август, когато пътуването до "Етихад" се превърна във фиаско - загубата с 5:0 можеше да е по-голяма, ако "гражданите" не бяха решили да проведат последните 30 минути в тренировъчно темпо. Това унижение се оказа разтърсващо за колектива на Микел Артета, за който международната пауза се оказа манна небесна, а после дойдоха мачовете срещу аутсайдерите Норич и Бърнли, които бяха спечелени и така "артилеристите" успяха да си поемат въздух точно преди срещата с Тотнъм.  Арсенал показа друго лице в дербито на северен Лондон, особено през първото полувреме, а трите гола през този сегмент само потвърдиха, че играчите на Артета не заслужават квалификацията "средняци". Гостуването на Брайтън завърши при нулево равенство, но лондончани по традиция имат проблеми срещу "чайките". А срещата с Кристъл Палас показа типичното лице на Арсенал. "Артилеристите" демонстрираха класа и откриха резултата, а след това дадоха инициативата на съперника, който вкара два гола. Тогава Арсенал отново тръгна напред, изравни в края, но нямаше време за пълен успех. Така лондончани събраха 11 точки и заемат 12-та позиция, на 4 пункта от четвъртия Брайтън.

Астън Вила загуби от Челси след септемврийската международна пауза, после последваха две много изненадващи и важни победи като домакин на Евертън и на гости на Манчестър Юнайтед, а после бирмингамци дадоха битка при загубата на Тотнъм. В миналия кръг Вила прие Уулвърхемптън и поведе с 2:0 след почивката, но в самия край се случи немислимото - гостите вкараха три гола за десет минути и така хората на Дийн Смит пропуснаха да увеличат своя актив, който в момента е от 10 точки.

Джака и Сака от Арсенал няма да играят, Трезеге отсъства от гостите.

- Арсенал спечели седем от последните десет сблъсъка с Вила.

- На това място домакините спечелиха 4 от последните 5 срещи.

- Също така домакините опазиха суха вратата си в три от последните пет мача тук.

Арсенал е фаворит в срещата. От друга страна Вила играе много мобилизирано срещу големите отбори, бирмингамци обичат да затварят играта, така че едва ли ще видим много голове. Очакванията са за труден и минимален успех на домакините, като при възможност е добре да използваме и знак за равенство.

Прогноза: Арсенал - Астън Вила 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Астън Вила (Скот Дийн)
 
Мартинес
   
Конса
Таунзебе
Мингс
Каш
Макгин
Луис
Таргет
Буендия
Уоткинс
Ингс
Лаказет
Обамеянг
Роув
Едегор
Локонга
Партей
Тиърни
Магаляес
Уайт
Томиасу
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Астън Вила 1:0

  Сподели
419