Челси трябва да спечели срещу Блекпул?


П. Пенков

Челси трябва да спечели срещу Блекпул?

Блекпул - Челси
Стадион: "Блумфийлд Роуд", Блекпул
Дата: 07.03.2011
Час: 22:00
Съдия: Майк Дийн

Блекпул приема Челси на "Блумфийлд Роуд" в отложен двубой от английската Висша лига. Домакините заемат 15-та позиция във временното класиране, притежавайки актив от 32 точки, само на 2 точки пред Бирмингам, който заема позиция в опасната зона. Мандарините са отбора във Висшата лига, които е допуснал най-много попадения през сезона в своята врата. Преди седмица съставът на Йън Холоуей нанесе неочаквана загуба на Тотнъм, като победи шпорите с 3:1 на собствения си "Блумфийлд Роуд". В последвалият двубой южняците претърпяха поражение с 4:0 при гостуването си на Уулвърхемптън, като така се доближиха до зоната на изпадащите.

Блекпул няма да може да разчита на голмайстора си Диджей Кембъл и на капитана си Чарли Адам в срещата с Челси. Кембъл ще трябва да изтърпи наказание за три двубоя, след като получи червен картов в срешата с Уулвс, докато Адам също изтърпява наказание, след като получи 10-я си жълт картон през сезона. Стивън Крейни, който не е играл от 22 януари, поради контузия в глезена, е на линия, докато Гранден е аут с разтежение. Гари Тейлър-Флетчър и Мат Джилкс също няма да вземат участие, поради контузии.

Съперникът им Челси е четвърти в подреждането с актив от 48 точки, толкова колкото има и петия Тотнъм, но състава на Карло Анчелоти е с мач по-малко. Преди седмица сините постигнаха важна победа при домакинството им на лидера Манчестър Юнайтед. Челси победи червените дяволи с 2:1, като второто попадение на лондончани предизвика сериозни дискусии относно правилното отсъждане на дузпа от съдията. След срещата с Блекпул преди Челси предстои важна среща с Манчестър Сити, така че сините трябва да спечелят трите точки срещу мандарините.

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти е оптимист относно състоянието на Давид Луис и Джон Оби Микел. Луис пропусна тренировките на тима, поради разтежението, което получи в срещата с Манчестър Юнайтед, докато Микел нарани коляното си по време на загрявката преди мача. Алекс и Йоси Бенаюн са близо до завръщането си отново в игра.

Прогноза: Блекпул - Челси 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Блекпул:

02 февруари Блекпул - Уест Хем 1:3 (Висша лига)
05 февруари Евъртън - Блекпул 5:3 (Висша лига)
12 февруари Блекпул - Астън Вила 1:1 (Висша лига)
22 февруари Блекпул - Тотнъм 3:1 (Висша лига)
26 февруари Уулвърхемптън - Блекпул 4:0 (Висша лига)

Челси:

06 февруари Челси - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
14 февруари Фулъм - Челси 0:0 (Висша лига)
19 февруари Челси - Евъртън 1:1 - 3:4 сл. дузпи (ФА Къп)
22 февруари ФК Копенхаген - Челси 0:2 (Шампионска лига)
01 март Челси - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Блекпул - Челси

53 мача
24 победи за Блекпул
8 равенства
21 победи за Челси
Голова Разлика: 90:87 за Блекпул


Коефициенти от bet365:
Блекпул - 10.00
Равен - 5.50
Челси - 1.30

Коефициенти от Offsidebet:
Блекпул - 10.00
Равен - 5.00
Челси - 1.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147