Арсенал ще запише четвърта поредна победа


Н. Гавазов

Арсенал ще запише четвърта поредна победа

Брайтън - Арсенал
Стадион: "Американ Експрес", Брайтън
Дата: 02.10.2021 г.
Час: 19:30 ч.
Съдия: Джонатан Мос

Брайтън ще посрещне Арсенал в двубой от седмия кръг на Висшата лига на Англия. Този мач спокойно бихме определили като централен за съботната програма на английския уикенд. Причината е, че "чайките" се представят много силно, а "артилеристите" са в серия от три поредни победи. Освен това съперниците са в абсолютен паритет след повторното завръщане на Брайтън в елита.

Както казахме, колективът на Греъм Потър изненада всички с резултатите си - 4 победи и само една загуба в първите шест мача от сезона. "Чайките" дори можеха да оглавят таблицата за класиране след миналия кръг, но по ирония на съдбата историческият им съперник Кристъл Палас не допусна това да се случи. Утешителното е, че голът на Неал Мапа в 90-та минута помогна да бъде изнегнато поражението, както и това, че Брайтън е само на една точка от лидера Ливърпул. Колко дълго ще продължи приказката?

Арсенал стартира с три поредни загуби и фиаско на "Етихад", а в пространството се появиха слухове за евентуално уволнение на Микел Артета. Лондончани обаче изглеждат преобразени след международната пауза. Да, победите с по- 1:0 над Норич и Бърнли не са повод за гордост, но повишиха увереността на играчите. Съвсем друг е успехът над Тотнъм. "Артилеристите" проведоха шеметно първо полувреме, през което вкараха три гола и на практика решиха мача за 45 минути, което дава надежда за бъдещи добри резултати. Така Арсенал събра 9 точки и се изкачи на 10-та позиция в таблицата за класиране.

Уебстър и Алзате са контузени от домакините. Гостите са без Гранит Джака, който ще отсъства до декември.

- Отборите са играли само 23 пъти помежду си.

- Съперниците имат по три победи и по 4 равенства след завръщането на Брайтън в Елита.

- 5 от последните 7 мача завършиха с голове в двете врати.

Брайтън е силен отбор, освен това играчите действат много хитро и рационално. Арсенал обаче разполага с по-класни футболисти, които набират форма. Ако гостите играят както в мача с Тотнъм, те ще победят.

Прогноза: Брайтън - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Томису
Уайт
Магаляес
Тиърни
Партей
Локонга
Сака
Едегор
Смит-Роу
Обамеянг
Коноли
Мапа
Тросард
Лалана
Бисума
Грос
Кукурела
Дънк
Дъф
Велтман
   
Санчес
 
Брайтън (Греъм Потър)

Обоснована прогноза: Брайтън - Арсенал 1:2

  Сподели
390