Арсенал - Тотнъм: "Артилеристите" ще спечелят дербито


Н. Гавазов

Арсенал - Тотнъм:

Арсенал - Тотнъм

Стадион: "Емирейтс", Тотнъм

Дата: 26.09.2021г.

Час: 18:30 ч.

Съдия: Крейг Поусън

Арсенал приема Тотнъм в дербито на Северен Лондон, с което ще бъде затворена неделната програма на 6-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Артилеристите" изпаднаха в технически нокдаун след трите поражения в първите три мача от сезона, а Микел Артета бе подложен на голям натиск. Съгласно слуховете, испанският специалист трябваше да поправи ситуацията след международната пауза, ако желае да запази работата си. Впрочем, завръщането на редица контузени футболисти, както и по-лекият календар позволиха на Арсенал да събере шест точки от последните си два мача. Минималните успехи над Норич и Бърнли не са повод за гордост, но пък дадоха увереност на тима и успокоиха напрежението.

Ситуацията при Тотнъм е точно обратната. Нуно Ешпирито Санто, който оглави "шпорите" през лятото, стана Мениджър на месец август след победи с по 1:0  над Манчестър Сити, Уулвърхемптън и Уотфорд. В един момент колективът на португалеца оглави таблицата за класиране, докато историческият съперник бе последен - това вероятно е мечта на всеки фен на Тотнъм. В последствие ситуацията се промени. "Шпорите" допуснаха две загуби с по 3:0 от Кристъл Палас и Челси, което може да се бъде оправдано само с кадрови проблеми (срещу "орлите") и класата на съперника (срещу "сините"). Това, което безпокои най-вече е ситуацията с Хари Кейн. Голмайсторът за миналия сезон във Висшата лига има само четири удара към вратата на съперниците и тепърва ще се изяснява, дали това е треньорски проблем или нежелание да англичанина да играе за "шпорите".

Домакините са без кадрови проблеми, като вероятно Обамеянг ще води атаката, а Едегор ще застане отзад. Гостите са без Сесеньон и Бергвайн, които са контузени, а Моура все още не е напълно готов.

- Тотнъм спечели последния мач с 1:0

- Тотнъм спечели три от последните четири мача.

- Двата тима вкараха два или повече гола в пет от последните осем срещи.

- Домакините имат само една суха мрежа от 2014 година.

Каквото и да изпишем, всеки уважаващ себе си почитател на залозите знае, че такива срещи могат да завършат при всякакви резултати. За това и мачове от подобен род са и ще бъдат тръпка за всеки любител на силните усещания. Логиката сочи, че съперниците ще са изключително предпазливи по отношение на действията си с цел да не се допусне загуба, което може да ограничи резултатността, но всичко това е много условно. Разбира се, Арсенал има известно предимство заради трибуните и лошата серия на съперника си, но и гостите ще излязат много мобилизирани, за да променят вектора на представянето си в последните мачове. Най-разумното е да използваме знак "Х" в нашата игра, но ако трябва да посочим само един знак, по-добре това да е "1".

Прогноза: Арсенал - Тотнъм 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Тотнъм (Нуно Ешпирито)
 
Лорис
   
Емерсон
Ромеро
Дайър
Регилон
Хойберг
Скип
Али
Сон
Кейн
Селсьо
Обамеянг
Роув
Едегор
Сака
Джака
Партей
Тиърни
Магаляес
Уайт
Томису
   
Рамсдейл
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Тотнъм 1:0

  Сподели
490